Lenovo imenovao nove predsednike

Kompanija Lenovo je najavila nove lidere za Severnu Ameriku i Evropu, Bliski istok i Afriku (EMEA).

lenovoNovi predsednik kompanije za Severnu Ameriku je Aymar de Lencquesaing, sadašnji predsednik EMEA. On je promovisan u predsednika regije EMEA i višeg potpredsednika Lenovo grupe u februaru 2014. i u isto vreme je postao član upravnog odbora kompanije Lenovo.

Pod njegovim rukovodstvom, kompanija Lenovo je u regiji EMEA dostigla rekordnih 19,7 odsto PC udela u trećem finansijskom kvartalu, 40 odsto povećanja prihoda u trećem finansijskom kvartalu u odnosu na prethodnu godinu.

Lenovo je takođe najavio imenovanje Eric Cado-a kao višeg potpredsednika i predsednika EMEA od prvog maja. Cador je globalni izvršni lider u 30 zemalja sa iskustvom u liderskim pozicijama na IT tržištu. On je formalno vodio PC biznis za HP u regiji EMEA kao viši potpredsednik Personal System grupe, što je uloga koja se kasnije proširila i uključila liderstvo printing i personalnih sistema.

„Ponosni smo da imamo najraznovrsniji, najiskusniji i najtalentovaniji liderski tim u našoj industriji –i to je suština konkurentske snage kompanije Lenovo. Mi privlačimo veliki talenat, jer je naše poslovanje jako, naše strategije jasne i naše mogućnosti znatne“, rekao je Gianfranco Lanci, predsednik i COO Lenovo grupe.

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

„Imenujući Aymara, postavili smo jednog od dokazano najboljih lidera na strateško značajno tržište Severne Amerike, i ovim ne samo da nadograđujemo našu jaku osnovu, već i pružamo onu vrstu profitabilnog rasta i biznis diverzifikacije koju smo videli u regiji EMEA. Eric je jedinstven talenat naše kompanije – veteran industrije sa neverovatnim iskustvom, dubokim uvidom u funkcionisanje industrije i jakim takmičarskim duhom.“

I Lencquesaing i Cador će dostavljati izveštaje direktno Gianfranco Lanci-ju, koji je nedavno promovisan za predsednika i COO kompanije Lenovo.

Facebook komentari:

Tagovi: