Lenovo kupio Motorolu

Iako je relativno skoro velika vest bila da je Google kupio Motorolu, a još uvek se negde očekivalo šta će to biti Googleov veliki potez sa ovom firmom, stiže nova vest.

Od Googlea, po  znatno manjoj ceni, Motorolu je kupio kineski Lenovo.

Motorola Mobility u vlasništvo Lenova prelazi po ceni od 2,91 milijardi dolara, a Google ju je, u transakciji koja je zvanično završena pre manje od godinu dana, platio 12,5 milijardi.

Lenovo-Motorola-MobilityKompanija Google zadržaće vlasništvo nad većinom Motorola Mobility portfolija patenata, uključujući i trenutne procedure registracije patenata, kao i pronalaske. Kao deo trajnih odnosa sa kompanijom Google, Lenovo će dobiti pravo na prednosti u preko 2000 patenata, kao i Motorola Mobility brend i trademark portfolio.

Leri Pejdž, Google CEO, rekao je da Lenovo ima ekspertizu i iskustvo koje će pomoći da Motorola Mobility postane jedan od ključnih igrača Android ekosistema.

„Ovaj potez omogućiće kompaniji Google da preusmeri energiju na inovacije širom Android ekosistema, na dobrobit svih korisnika smart telefona širom planete“, rekao je on.

Pročitajte i:  Gmail želi da uključite Enhanced Safe Browsing mode

“Siguri smo da možemo da objedinimo ono najbolje u obe kompanije i proizvedemo proizvode koje će korisnici voleti i obezbedimo snažno, rastuće poslovanje. Lenovo ima bogato i dokazano iskustvo u uspešnom preuzimanju sjajnih brendova, kao što je bio Think brend kompanije IBM, i uspešnom i efikasnom integrisanju kompanija širom sveta. Potpuno sam siguran da ćemo i u ovom procesu biti uspešni i da će naše kompanije i nastaviti sa trendom rasta na tržištu i izgraditi snažnu bazu za budućnost“, rekao je Yang Yuanqing, predsednik i CEO kompanije Lenovo.

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , ,