Zebra

Lenovo menja svet virtuelnog učenja svojom platformom AirClass

Kompanija Lenovo je na CES sajmu najavila svoj sistem AirClass – rešenje za bolje iskustvo virtuelnih učionica i korporativnih treninga za učenje na daljinu. Virtuelno učenje nastavlja da se razvija velikom brzinom: broj korisnika koji su učestvovali u nekoj vrsti online učionica ili treninga u prethodnih pet godina porastao je za 80 odsto, dok je u tom periodu čak 74 odsto kompanija koristilo virtuelne učionice za treninge zaposlenih

Lenovo AirClass

Sistem AirClass kompanije Lenovo ima jednostavnu kontolnu tablu koju mogu na jednostavan način da koriste učenici i instruktori, pri čemu preko nje mogu deliti fotografije i video-snimke, ali i međusobno razgovarati. Za razliku od ostalih rešenja za virtuelne sastanke, sistem AirClass omogućuje korisnicima da ponovo poledaju kompletan čas ili trening, dok softver za analizu emocija prati reakcije studenata tako što analizira video-zapis sa njihovih veb-kamera.

Analitičari predviđaju da će tržište softvera za analizu emocija dostići čak 10 milijardi američkih dolara u narednih pet godina, a sistem AirClass je jedan od prvih softvera koji omogućuje ovu opciju u procesu virtuelnog učenja. Softver funkcioniše na sledeći način: studenti mogu da dozvole kameri na svom laptopu da beleži njihove reakcije tokom treninga, i u kombinaciji sa video-sadržajem koji softver prikupi od drugih studenata, dobija izveštaj o rekacijama studenata tokom prezentacije. Sistem AirClass instruktorima pruža uvid u ovu analizu u okviru opcije AirClass Replay. Na osnovu toga, instruktor se može opredeliti za određene izmene u načinu prezentovanja ili sadržaju, ako smatra da će to doneti napredak na narednim časovima.

Pročitajte i:  Lenovo lansirao četiri Chromebook-a namenjenih učenicima

„Tokom analiziranja studenata u virtuelnim okruženjima, došli smo do zaključka da oni zapravo žele da imaju komunikaciju sa instruktorima i drugim studentima na način koji je sličan učenju u realnom životu“, izjavio je George He, viši potpredsednik jedinice za eko-sisteme i cloud usluge u kompaniji Lenovo. „AirClass, kao deo softverskih rešenja kompanije Lenovo kreira poboljšano i intenzivno iskustvo pomoću analize emocija”.

Cena i dostupnost

AirClass će funkcionisati na principu pretplate, pri čemu će jedan AirClass biti ograničen na određeni broj instruktora i učionica. Početna cena će biti 600 američkih dolara godišnje za jednog instruktora i jednu učionicu. Svaka učionica ima neograničen broj časova. Kompletan cenovnik dostupan je na web stranici airclass.com.

 

Izvor: Lenovo

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,