BIZIT 2022

Lenovo najavio dosad najtanji ThinkPad

PCPress.rs ImageLenovo je ove nedelje predstavio ultraprenosivi laptop ThinkPad X1, najtanji model u ovoj klasi laptopova ‒ tanji od sedamnaest milimetara, a težine oko 450 grama. Novi ThinkPad X1 dizajniran je da bude čvrst. Ekran je zasnovan na Gorilla Glass tehnologiji, koja se koristi na mnogim današnjim smart telefonima kako bi se staklo zaštitilo od pucanja i ogrebotina. Takođe je otporan i na eventualno prolivanje tečnosti, a ima i ugrađenu tastaturu otpornu na tečnost. Tu je i nova funkcija, nazvana RapidCharge, kojom se baterija može napuniti osamdeset odsto za samo trideset minuta. Vreme punjena je približno dva i po puta brže nego na ostalim ThinkPad laptovima. Trajanje baterije je oko pet sati, odnosno oko deset sa spoljnom baterijom.

Novi uređaj iz Lenova ima ekran dijagonale 13,3 inča, koji je nešto veći nego na njihovom drugom laptopu iz klase ultra prenosivih laptopova ‒ ThinkPad X220. Tu je i HDMI priključak za povezivanje s televizorima visoke rezolucije.

Ovaj laptop ima najnoviji Intelov procesor i3-2310M s taktom od 2.1 GHz i 3MB keš memorije. Postoji i varijanta s Intelovim procesorom i5-2520M s taktom od 2.5 GHz i 3MB keš memorije. Tu je i podrška od 8 GB RAM memorije i 160 GB memorije za skladištenje. Dostupan je i opcioni ulaz za USB 3.0. Cena osnovnog modela kreće se od 1400 dolara, odnosno 990 evra.

Pročitajte i:  Evo kako možete da sačuvate stari laptop instaliranjem Chrome OS Flex-a

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,