BIZIT 2022

Lenovo predstavio prvu seriju tablet računara

PCPress.rs ImageKompanija Lenovo danas je predstavila prvi model svoje serije ThinkPad tablet računara, namenjenog poslovnim korisnicima, sa operativnim sistemom Android 3.1.

„Tablet računari su veoma personalni uređaji. Ponudu tablet računara poslovnih karakteristika smo dizajnirali tako da bi obezbedili bolju radnu produktivnost poslovnim korisnicima, a sigurnost i upravljačke mogućnosti IT menadžerima”, rekao je Liu Jan, viši potpredsednik i predsednik kompanije Mobile Internet Digital Home business group, Lenovo.

Novi Lenovo tablet računari donose unapređeno mobilno iskustvo, zahvaljujući NVIDIA Tegra 2 dual core procesoru koji pruža napredne multitasking mogućnosti, kao i znatno brže surfovanje internetom pomoću ugrađenog Flasha i nisku potrošnju energije za dužu autonomiju baterije.

„Tegra 2 dual core procesor je savršen za Lenovo tablet računare” izjavio je Michael Rayfield, generalni direktor sektora Mobile Business, u kompaniji NVIDIA. „Korisnici sada mogu uživati u internetu uz pomoć Flasha, igranju igrica i video materijalu visoke definicije.”

ThinkPad Tablet uvodi Android u poslovni svet

PCPress.rs ImageThinkPad Tablet spaja odlične multimedijalne karakteristike i iskustvo zabave kombinovano sa sigurnošću, pouzdanošću i upravljačkim karakteristikama po kojima je ThinkPad poznat. To je prvi pravi tablet u klasi poslovnih računara. Zamišljen kao uređaj za profesionalce u pokretu, ThinkPad Tablet sadrži opcionalnu digitizer olovku, USB port, ulaz za SD karticu i mini-HDMI priključak za povezivanje sa eksternim projektorima i ekranima, kao i opcionu ThinkPad folder za tastaturu sa optičkim TrackPointom.

Pročitajte i:  NVIDIA radi na razvoju realističnijih avatara

Podaci su bezbedni na ThinkPad Tablet računaru zahvaljujući višestepenom načinu čuvanja podataka, a uređaj je jednostavan za održavanje IT menadžerima zahvaljujući paketu rešenja poslovnih partnera, koji uključuje softver protiv krađe i mogućnost da se tablet računar onesposobi putem programa Computrace, ako je izgubljen ili ukraden. Dodatne bezbednosne mere uključuju virtuelnu podršku za aplikacije uz pomoć programa Citrix, jednostavnu zero-touch primenu uz LanDesk i sigurnu e-mail podršku dostupnu putem aplikacije Good Technology.

Sa 10,1-inčnim WXGA (1280×800) ekranom, težine 750 g, ThinkPad Tablet takođe poseduje i IPS ekran sa uglom vidljivosti od 178 stepeni i Corning Gorilla staklom otpornim na ogrebotine. Ovaj uređaj iz klase poslovnih računara omogućava profesionalcima povezanost, produktivnost i zabavu, dok su daleko od kancelarije i kuće.

Lenovo ThinkPad Tablet omogućava poslovnim korisnicima:

Više opcija dok su u pokretu: Kada radite dok ste u pokretu, ThinkPad Tablet računar vam omogućava da pogledate i unesete izmene u Microsoft Office dokument uz pomoć pune verzije aplikacije Documents To Go kreirane od strane DataViz. Takođe, možete napraviti beleške koje se automatski konvertuju u rukom pisan tekst sa ThinkPad Tablet olovkom. Pored toga, Folio tastatura za brzo, udobno i precizno kucanje i kontrolu miša može jednostavno biti priključena.

Pročitajte i:  Lenovo pravi naočare koje mogu da pretvore vaš uređaj u džepni projektor

Bolju povezanost: Sa WiFi vezom, 2GB slobodne cloud memorije, standardnim USB ulazom i SD čitačem kartica, i uz pomoć Lenovo opcije jedinstvenog kopiranja fajlova, razmena medijskih datoteka i dokumenata sa drugim ljudima i elektronskim uređajima je jednostavno. Prezentacije mogu izgledati još bolje kada se poveže na eksterni monitor preko ugrađenog mini-HDMI porta. Korisnici mogu bez problema da sinhronizuju ključne fajlove i datoteke sa svojim tablet računarom svaki put kada se priključe na kompjuter. Uparena sa aplikacijama kao što je ooVoo, dual HD kamera omogućava kristalno jasne video konferencije. Korisnici mogu biti u kontaktu sa svojim prijateljima i poslovnim saradnicima koristeći Lenovo ekskluzivnu SocialTouch aplikaciju, što omogućava grupisanje društvenih mreža, e-mail poruka i beleški iz kalendara u jedan interfejs, jednostavan za korišćenje.

Lakši posao: ThinkPad Tablet može da se poveže sa nizom uređaja i mreža bez direktne pomoći IT administratora. Korisnici mogu da koriste korporativne mrežne lozinke kako bi pristupili svom uređaju i povezali se na korporativni e-mail uz pomoć posebno sertifikovane aplikacije Good for Enterprise. IT menadžeri mogu lako napraviti jedinstveni pristup korporativnom programu Lenovo Image Technology Center, kao i da dele i distribuiraju aplikacije kupljene ili razvijene od strane kompanije, raznim uređajima putem korporativni kontrolisanih App Store programa. Ono što je najvažnije, korisnici će imati mogućnost da zaštite poverljive podatke uz pomoć robusnih bezbednosnih karakteristika, uključujući enkripciju SD kartice, onesposobljavanje usled gubljenja uređaja i softvera protiv krađe.

Pročitajte i:  NVIDIA predstavila novi AI alat

Jaku zaštitu: ThinkPad tablet korisnici će imati pristup celoj bazi usluga kompanije Lenovo, namenjenoj preduzećima, među kojima su ThinkPlus Support, koja obezbeđuje poslovnim korisnicima direktan kontakt sa tehničkim licima koja poseduju relevantno iskustvo iz oblasti tablet računara i Android platforme, kao i Tablet Protection opcija, koja pruža pokriće za štete koje nisu pokrivene garancijom: od operativnih i strukturalnih oštećenja usled vlage, manjih prosipanja tečnosti, električnih udara i drugih slučajnih oštećenja nastalih pod normalnim radnim uslovima.

Proizvod će biti dostupan u slobodnoj prodaji u Srbiji u drugoj polovini septebra 2011.

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,