BIZIT Seminar

Lenovo predstavio Duet Chromebook

Kompanija Lenovo objavila je da izbacuje na tržište Duet Chromebook, 2u1 uređaj koji je baziran na operativnom sistemu Chrome OS. Najjeftinija verzija ovog uređaja koštaće svega 279 dolara.

lenovo duet chromebook

Dobar izbor za sekundarni uređaj ili za decu

Lenovo je iznenadio tržište novim uređajem od 10 inča koji je baziran na Chrome OS operativnom sistemu. Nazvan je Duet Chromebook, i zamišljen je da predstavlja sekundarni uređaj u poslu. Ono što je najprivlačnije kod njega jeste cena, koja će za osnovni model iznositi 279 dolara. Za ovaj novac dobićete 4GB RAM memorije, 64GB prostora za skladištenje podataka i MediaTek procesor. Ako pak imate i 20 dolara viška, za 299 dolara možete dobiti 128GB prostora za skladištenje.

Ako se u obzir uzme da druge verzije i izdanja Chromebookova ove godine koštaju više od 700 dolara, onda je jasno zašto je ovo dobar izbor. Chrome OS nije zahtevan operativni sistem kao Windows, i nije mu potrebna velika količina resursa, pa se stručnjaci nadaju da će i baterija imati dobro trajanje na novom Duet Chromebook računaru.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Prenosivi računari

Što se ostatka uređaja tiče, poseduje tastaturu i touchpad koji su poprilično skučeni, ali ipak upotrebljivi kada se naviknete na njih. Ekran je dobar onoliko koliko je to potrebno da možete da gledate video snimke na YouTube-u. Težak je oko 2 kilograma, prilično je jednostavan za rukovanje, ali i lagan za nošenje u rancu ili torbi.

U suštini, ne očekujte od ovog prenosnog uređaja da će služiti jednako kao i primarni računar, ali će biti sasvim upotrebljiv ako vam je potrebno surfovanje internetom, pregledavanje dokumenata, pošte i gledanje video snimaka.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: