N Central domination

Letnja zabava: Nekoliko retro video igara

Da moderni uređaji nisu evoluirali neke retro video igre bi ostale u prošlosti, rezervisane samo za najtvrđe zaljubljenike koji čuvaju stare tehnologije. Atari, Commodore 64 i NES naslovi bili bi tek stvar nostalgije. To se ipak nije dogodilo, budući da su pojedini 8-bitni proizvodi zanimljivi i danas, a na osnovu njih nastao je i čitav niz novih igara sa retro atmosferom.

PCPress.rs Image

Bit Pilot

Jedna od takvih igara je i Bit Pilot, koji je igračima doneo gomilu letećih asteroida, a igrač u nebeska tela ne može da puca, već mora da ih izbegava kako bi stigao do sledećeg nivoa.

Jumpman

Jumpman je prvobitno kreiran za računare, da bi u nekom trenutku stigao i do iPhone uređaja. Podseća na svet Atari igara, a originalna verzija iz 1994. godine i danas može da se igra online.

PewPew

Igra PewPew je estetski jednostavna, ali je, kada je dinamika u pitanju, složena pucačina, što je dovelo do toga da se preuzme čak nekoliko miliona puta.

Super Mega Worm

Pročitajte i:  PUBG: Od januara potpuno besplatna

Deceased Pixel je još jedan tim koji, osim što voli retro, ceni i uvrnute priče. Ako iz uvoda o umirućoj Zemlji pomislite da se iza svega krije premisa spašavanja flore i faune, u pravu ste – krije se. Ali nema ozbiljnih ekologa, jer je junak divovski crv koji iskače iz Zemlje i rešava stvar.

Age of Zombies

Age of Zombies je priča koja, osim što se okreće oko putovanja kroz vreme, donosi i gomilu zombija. Čak i u obliku dinosaurusa.

Izvor: Droid Gamers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,