Top50 Glas publike

Lexmark osvežio ponudu multifunkcionalaca

Kompanija Lexmark osvežila je nedavno svoju ponudu mono multifunkcionalaca baziranih na laserskoj tehnologiji novim MX modelima, namenjenim pre svega za ospluživanje malih i srednjih radnih grupa.

+image_standardJednostavan dizajn, dobra izrada i lepo rešena kontrolna tabla glavne su vizuelne odlike MX310dn mono multifunkcionalca. On objedinjuje tri osnovne funkcije (štampanje, kopiranje i skeniranje), a poseduje još i duplex modul za dvostranu štampu, kao i ADF blok za brzo kopiranje dokumenata.

Sa računarima komunicira preko USB veze i ima implementiran Ethernet priključak u slučaju da je potrebno da se deli sa više korisnika (računara) u mreži. Pored svega spada u MX310dn je baziran na vema brzom prenosnom mehanizmu koji smo već imali prilike da vidimo kod MS310dn lasera i posebno osmišljenom “boksu” za nanos tonera sa kojim se prah ne rasipa već se maksimalno iskorišćava.

Konkretno sa MX310dn multifunkcionalcem u okviru 60 sekundi možete odštampati do 35 otisaka iz osnovnog (Draft) moda, što je vrhunski rezultat za model nižeg cenovnog ranga. Pošto testirani poseduje i duplex modul moguće je inicirati i dvostrano štampanje, međutim onda se broj dobijenih stranica smanjuje za  više nego duplo (16 otisaka). Inače, kada je brzina štampe upitanju važno je istaći da isti prvi otisak iz stanja potpunog mirovanja mašine formira već za 6.5 sekundi.

Kvalitet štampe je vrlo dobar, bilo da je reč o printu tekstualnih ili grafičkih dokumenta. Naravno, najbolji rezultati se postižu kada se štampa inicira iz maksimalno podržane rezolucije (1200×1200 piksela), ali to sa sobom povlači i veliku potrošnju tonera. Slično je kada govorimo i o kopijama, međutim ono što je tada više izraženo su tamniji tonovi, koji ponekad nisu baš previše prijatni za oči, s tim da se to delimično može korigovati iz drajvera.

Skener koji se nalzi u MX310dn MF uređaju je prosečan, ali i sasvim dovoljan za gotovo sve poslove. Jača strana ovog multifunkcionalca krije se i u prisustvu dvojezgarnog procesora (800MHz) i 256MB radne memorije zahvaljujući kojima nema zastoja u rad, čak i prilikom obavljanja paralelnih poslova.

Kada se podvuče crta možemo reći da je MX310dn jedan zanimljiv multifunkcijski uređaj koji će bez većih problema opslužiti manje i srednje radne grupe. Kvalitet štampe i dobre brzinske karakteristike su mu glavna prednost, kao i odlična optimizacija svih funkcija, čak i kada su međusobno (paralelno) aktivirane.

Da stvar bude još lepša očekuje se da ga na tržištu prati sasvim povoljna cena, koja je upravo bila razlog više da od nas dobije toplu preporuku!

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,