BIZIT 2022

LG dobio novog direktora

Četrdesetogodišnji Koo Kwang-mo službeno je preuzeo vođstvo nad kompanijom LG, mesec dana nakon smrti svog oca, Koo Bon-mooa. LG, četvrti najveći konglomerat u Južnoj Koreji, odlučio se na generacijsku smenu na čelu kompanije, kojom će sada upravljati četvrta generacija porodice Koo koja ju je i osnovala.

U petak je novim članom odbora i glavnim izvršnim direktorom LG-ja imenovan 40-godišnji Koo Kwang-mo, usvojeni sin pređašnjeg glavnog izvršnog direktora Koo Bon-mooa, koji je preminuo prošlog meseca (Koo Kwang-mo je već vodio kompaniju u ovih mesec dana kao privremeni administator). Danas je preskočivši ceremoniju inauguracije odmah započeo svoj prvi dan kao šef četvrtog najvećeg konglomerata u Južnoj Koreji. Biološki otac Koo Kwang-mooa je Koo Bon-neung, mlađi brat preminulog Koo Bon-mooa, međutim spomenuto usvajanje je omogućilo nastavak tradicije u južnokorejskoj kompaniji, da vođenje posla uvek preuzima najstariji sin (Koo Bon-moo je iza sebe ostavio dve biološke ćerke).

Novi glavni izvršni direktor već ima 12 godina iskustva u samom LG-ju i to u finansijskom sektoru LG Electronics-a u samoj Južnoj Koreji, u američkoj filijali LG Electronics-a i u jednom od postrojenja LG Electronics-a u Changwon-u na jugoistoku Južne Koreje. Analitičari veruju da će se Koo Kwang-mo kao glavni izvršni direktor LG-ja posvetiti razvoju na područjima kao što je veštačka inteligencija, IoT i robotika. Uz Koo Kwang-moa kompnijom će upravljati i potpredsednik Ha Hyun-hwoi.

Pročitajte i:  LG planira da predstavi OLED panele dijagonale 20"

Izvor: Korean Herald

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,