Top50 Glas publike

LG i Vip predstavili prvi 3D smart telefon na svetu

Petra Stangl, Vip mobile i Endre Vaitzner, LG Electronics_2LG Electronics (LG) i Vip mobile predstavili su danas LG Optimus 3D, prvi 3D mobilni telefon na svetu, koji će u Srbiji biti ekskluzivno dostupan u okviru Vip ponude. Vipovi korisnici će prvi na Balkanu moći da koriste sve napredne funkcije ovog mobilnog telefona. LG Optimus 3D je smart telefon koji pruža mogućnost gledanja 3D sadržaja bez naočara.

„Primena 3D tehnologije predstavlja sledeći korak u razvoju mobilnih komunikacija i upravo je LG prvi omogućio svojim korisnicima neverovatno 3D iskustvo uz vrhunske performanse. Integrisali smo sve neophodne opcije za korisnike i mislimo da će oni biti zadovoljni krajnjim ishodom“, izjavio je Endre Vaitzner, regionalni direktor prodaje LG Electronics Mobile Communications Company. „Uz kombinaciju izvanrednih perfomansi i punih 3D mogućnosti, ponosni smo što predstavljamo revolucionarni LG Optimus 3D telefon, koji dosadašnje iskustvo korišćenja telefona podiže na potpuno novi nivo, omogućujući svojim korisnicima i da snimaju, reprodukuju i dele 3D sadržaj.“

„Kao lider na tržištu smart telefona, Vip je prvi u Srbiji predstavio telefone sa Android platformom. Ponosni smo na činjenicu da sada Vip korisnicima predstavlja i prvi 3D telefon na svetu. LG Optimus 3D se savršeno uklapa u Vipov portfolio mobilnih uređaja koji je uvek u skladu sa globalnim trendovima, namenjen kako manje zahtevnim, tako i naprednim korisnicima.“, izjavila je Petra Štangl, član Upravnog odbora Vip mobile.

LG Optimus 3D poseduje dve kamere, od kojih svaka ima rezoluciju od 5 megapiksela. One omogućavaju korisniku da snima i fotografiše u 3D formatu, bilo kada i bilo gde. Ekran LG Optimus 3D telefona, od 4.3 inča i sa WVGA rezolucijom, prenosi 3D iskustvo bez upotrebe naočara. Ekran pruža jasnu i oštru sliku koja omogućava korisnicima da uživaju u 2D sadržajima u full HD rezoluciji (1080p) i multimedijalnim 3D sadržajima u HD rezoluciji (720p). Korisnici takođe mogu da koriste i 3D interfejs klikom na LG 3D dugme koje prikazuje pet zasebnih 3D opcija, uključujuću galeriju, kameru, igrice i aplikacije, YouTube 3D i 3D vodič.

Pročitajte i:  3 Android aplikacije kradu bankovne informacije putem snimanja ekrana — uklonite ih što je pre moguće 

Za razliku od single-channel, single-memory i single-core smart telefona, LG Optimus 3D nudi neprevaziđene performanse zahvaljujući simultanom i bržem transferu između  dual-core procesora i dvostruke memorije. Korisnici mogu surfovati internetom, koristiti više programa istovremeno, igrati naprednije igrice i uživati u filmovima duže nego ikad pre.

Snimljen 3D sadržaj je moguće lako prikazati na 3D televizoru putem 1.4 HDMI konekcije ili putem DLNA konekcije. Takođe korisnici mogu postaviti 3D sadržaj na poseban YouTube 3D kanal (youtube.com/3D).

Ključne karakteristike:

 • IB_S_CONTENT_DESCRIPTIONWRITER = 1GHz Dual-Core Dual-Channel procesor (Texas Instruments OMAP4)
 • 4.3 inča 3D WVGA ekran
 • 8GB memorije i 4 GB LP DDR2
 • Kapacitet baterije 1,500 mAh
 • 2X5MP (3D stereoskopska) dual-lens kamera
 • 2D: 1080p MPEG-4/H.264 snimanje i reprodukcija
 • 3D: 720p H.264 SEI snimanje i reprodukcija
 • HSPA+, DLNA/HDMI 1.4
 • H.264, H.263, DivX, MKV, WMV-9, ASF, AVI, 3GP, MP4
 • Vidžeti ka socijalnim mrežama (Facebook, Twitter)
 • Hiljade besplatnih aplikacija dostupnih preko Android market sistema
 • Google™ servisi: Maps, Youtube, Gmail, Search

LG Optimus 3D smart telefoni su prisutni na evropskom tržištu od drugog kvartala 2011. godine, a korisnicima u Srbiji će biti ekskluzivno dostupni u Vip ponudi od 04. jula, sa nadoknadom za aktivaciju već od 1 dinar u okviru Vip Smart 2200 paketa. Telefon će biti plasiran sa Android 2.2 operativnim sistemom, uz mogućnost upgrade-a na Android 2.3 (Gingerbread). Dostupnost Android 2.3 instalacije će biti najavljena.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Telefoni i nosiva tehnika

Izvor: LG

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,