LG je razvio AI čip za kućne uređaje i robote

Već nekoliko godina LG radi na integraciji AI funkcionalnosti na svim vrstama proizvoda pod ThinQ brendom. Novi čip koji su razvili omogućiće AI procesiranje u budućim robotskim usisivačima, mašinama za pranje veša, frižiderima, pa čak i u klimama.

PCPress.rs Image

LG Neural Engine, kako je nazvan čip, namenjen je za procesiranje slika i glasovnih podataka, čak i kada uređaj nije povezan na Internet. To znači da će uređaj sa AI čipom biti sposoban da prepozna okruženje u kome se nalazi i da prema tome podesi parametre, obezbedi bezbednu navigaciju kroz prostor u kome nije ranije bio i da razume komande koje korisnik zadaje normalnim jezikom. LG takođe tvrdi da čip poseduje jake sigurnosne protokole, tako da hakeri neće biti u mogućnosti da preuzmu daljinsku kontrolu nad uređajima, ili da na primer, koriste senzore u kućnim aparatima da bi ugrozili privatnost korisnika.

Čip je osmišljen da poboljša prepoznavanje prostora, lokacija, objekata i korisnika. Uz to, sposoban je da uči tokom rada, i da prepoznaje ponašanje korisnika i njegov način komandovanja, pa čak njegove emocije, kako bi ponašanje korisnika stavio u pravi situacioni kontekst.

Pročitajte i:  Copilot Pro: Velika pomoć i poneka briga

Korejska kompanija ulaže velika novčana sredstva u razvoj veštačke inteligencije i nedavno je otvorila novu istraživačku laboratoriju u Torontu. Na osnovu toga možemo da očekujemo da će u budućnosti iz LG-a stizati još ovakvih vesti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: