Top50 Glas publike

LG-jev webOS će pokretati i televizore drugih proizvođača

LG još od 2014. godine koristi webOS kao platformu koja pokreće njihove pametne televizore. Međutim, uskoro možemo da očekujemo da će ona biti proširena i na televizore drugih proizvođača. LG je potvrdio da će licencirati ovu platformu, a trenutno se pominju proizvođači Blaupunkt, RCA, Ayonz i Konka.

webos

Otvaranjem webOS-a i proširenjem njegovog prisustva na tržištu, ovaj TV ekosistem će krenuti da se razvija u novom pravcu. Pomenuti, kao i mnogi drugi proizvođači već odavno koriste LG-jeve panele, pa proširenje saradnje i na LG-jev softver predstavlja prirodan tok razvoja.

Za sada se ni jedan od vodećih proizvođača televizora ne pominje da će prihvatiti ovu platformu. To i nije čudno, s obzirom da svako od njih uglavnom već ima sopstvenu platformu. Ali zato manje poznati proizvođači, čiji uređaji rade na Android, Roku ili Fire TV platformama, dobijaju još jednu alternativu. U svakom slučaju, vlasnici LG televizora će imati značajne benefite, jer će povećanjem upotrebe webOS platforme, rasti interesovanje i za širenje broja aplikacija napravljenih za nju.

Pročitajte i:  LG napravio rastegljivi displej

Licenciranje će se odnositi na webOS 5.0, najnoviju verziju platforme, a verovatno će se to proširiti i na verziju 6.0 za koju iz LG-ja tvrde da će biti najznačajniji update još od kada je prvi put predstavljena.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,