LG kreirao masku za lice koja prečišćava vazduh

Ovih dana je prirodno biti zabrinut za vazduh koji udišete, s obzirom na to kakve opasnosti iz vazduha vrebaju pred našim licima. LG je odlučio da je najpametnije što možete učiniti da stavite elektronski prečišćivač vazduha na lice kako biste prečistili vazduh koji udišete pre nego što dođe do vaših pluća.

PCPress.rs Image

PuriCare Wearable pročišćivač vazduha ima par ventilatora sa tri brzine i par filtera koji podsećaju na HEPA filtere sličnih onima koje se nalaze u LG kućnim prečišćivačima vazduha. Jednostavno dišite normalno, a unutar ugrađenog „respiratornog senzora“ detektovaće se koliko brzo dišete, kao i jačina disanja, kako biste mogli da podesite brzinu ventilatora. LG kaže da očekuje da će ljudi ovaj gadžet nositi satima, a baterija od 820 mAh može da radi do osam sati uz samo jedno punjenje. Različiti sistemi iznutra su dizajnirani da obezbede da disanje ostane „bez napora“ uprkos nošenju ovog gadžeta na licu.

Nosivi prečišćivač vazduha

Kada se ne koristi, maska sadrži kućište za odlaganje koje ima ultraljubičaste LED lampice koje će dezinfikovati površinu dok se puni. Takođe će se povezati sa vašim pametnim telefonom, i reći vam kada filtere treba zameniti, a LG kaže da je svaka komponenta zamenjiva i može da se reciklira. Nažalost, ne zna se koliko će ovo koštati, ali pretpostavlja se da će se više znati na IFA pres-konferenciji kompanije LG u septembru.

Pročitajte i:  LG razvio displej panel čvrst kao staklo, savitljiv kao plastika

PCPress.rs Image

Za sve koji se pitaju zašto bi LG od svih kompanija ušao u ovaj sektor, ovo zapravo po karakteru pristaje korejskom giganta. Ne samo što stvara klima uređaje i shodno tome zna sve o protoku vazduha, već ima i liniju čudnih gadžeta za dezinfekciju. Kao što je na primer Innotek, uređaj koji klizi po gelenderu pokretnih stepenica kako bi ga sterilisao ultraljubičastim svetlom da ograniči širenje bacila sa ruku ljudi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,