LG lansirao samoupravljive šoping korpe

LG robotski eksperimenti kreću se od nosivih uređaja koji funkcionišu kao spoljni skelet sa nizom funkcija, pa sve do mehaničkih vodiča i čistača na aerodromima. Eksperimentalnoj porodici sada se pridružuju i autonomne šoping korpe, čiji je zadatak da kupce prate po radnji, te im kupovinu učine udobnijom.

PCPress.rs Image

Iz kompanije kažu da ovim potezom kupce žele da oslobode brige o guranju kolica, te nošenja korpi, što će najviše koristiti pripadnicima starije populacije, ali i korisnicima kojima svaka akcija koja iziskuje i najmanji napor predstavlja komplikaciju. Autonomne korpe imaju i ugrađene skenere, te displej na kojem se prikazuje lista kupljenih proizvoda i cene, kao i ugrađenu mapu zahvaljujući kojoj će kupce moći da vode do željenih proizvoda. Da bi se došlo do ovih funkcija dovoljno je da se svi podaci unesu u prilagođenu web aplikaciju, a kako bi korpa dobila sve potrebne informacije, i kupovinu učinila što jednostavnijom.

PCPress.rs Image

Korpe se trenutno nalaze samo u prodavnicama južnokorejskog lanca E-Mart, čime kompanija nastoji da održi prednost u odnosu na rivalske prodajne lance, ali se očekuje da i druge kompanije slede ovaj primer, te donesu revoluciju na polju ponašanja šoping korpi budućnosti.

Pročitajte i:  Boston Dynamics napravio robota s krznom

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,