LG lansirao samoupravljive šoping korpe

LG robotski eksperimenti kreću se od nosivih uređaja koji funkcionišu kao spoljni skelet sa nizom funkcija, pa sve do mehaničkih vodiča i čistača na aerodromima. Eksperimentalnoj porodici sada se pridružuju i autonomne šoping korpe, čiji je zadatak da kupce prate po radnji, te im kupovinu učine udobnijom.

Iz kompanije kažu da ovim potezom kupce žele da oslobode brige o guranju kolica, te nošenja korpi, što će najviše koristiti pripadnicima starije populacije, ali i korisnicima kojima svaka akcija koja iziskuje i najmanji napor predstavlja komplikaciju. Autonomne korpe imaju i ugrađene skenere, te displej na kojem se prikazuje lista kupljenih proizvoda i cene, kao i ugrađenu mapu zahvaljujući kojoj će kupce moći da vode do željenih proizvoda. Da bi se došlo do ovih funkcija dovoljno je da se svi podaci unesu u prilagođenu web aplikaciju, a kako bi korpa dobila sve potrebne informacije, i kupovinu učinila što jednostavnijom.

Korpe se trenutno nalaze samo u prodavnicama južnokorejskog lanca E-Mart, čime kompanija nastoji da održi prednost u odnosu na rivalske prodajne lance, ali se očekuje da i druge kompanije slede ovaj primer, te donesu revoluciju na polju ponašanja šoping korpi budućnosti.

Pročitajte i:  Amazon robotska revolucija predskazuje budućnost poslovanja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Kaspersky Lab

PC Press - Top50
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.