TrendMicro

LG na CES-u predstavlja webOS 2.0

Na međunarodnom Sajmu potrošačke elektronike (CES 2015), koji će se održati u Las Vegasu od 6. do 9. januara, kompanija LG će predstaviti liniju televizora sa najnovijom webOS 2.0 Smart TV platformom. LG webOS 2.0 je posebno dizajniran kako bi poboljšao ključne karakteristike aktuelne generacije pametnih televizora.

LG webOS 2.0_Fotografija 2Dizajniran sa idejom da „televiziju ponovo učini jednostavnom“, webOS je u prvobitno kreiran kako bi rešio probleme korisnika previše komplikovanih Smart TV sistema.

LG webOS 2.0 prenosi jednostavnost i pogodnost na potpuno novi nivo, iako poseduje više opcija u pogledu sadržaja nego ikada pre, nudeći niz poboljšanja i impresivnih osobina. Proces pokretanja smanjen je za 60 odsto, dok je pristupanje sadržajima teče glatko i brzo. Ukoliko se sadržaj prebacuje sa, na primer, Smart TV početnog ekrana na YouTube, korisnici će osetiti poboljšanje u brzini i do 70 odsto.

Još jedna novina na webOS 2.0 platformi je opcija My channels, koja omogućava korisnicima da dodaju svoje omiljene kanale na meni za pokretanje. Opcija Quick Settings omogućava gledaocima da podešavaju svoj televizor bez prekidanja programa koji gledaju, a Input Picker čini da povezani uređaji budu prepoznati u trenutku i odmah spremni za upotrebu.

Pročitajte i:  LG napravio rastegljivi displej

„Karakeristike najnovije webOS 2.0 platforme čine celokupno korisničko iskustvo još jednostavnijim, lakšim i intuitivnijim“, rekao je In-kju Li, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment.

„WebOS platforma je odličan primer naše posvećenosti da preuzmemo vodeću ulogu na tržištu televizora sledeće generacije uz pomoć zaista inovativnog Smart TV rešenja.“

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,