BIZIT 2022

LG: Nova generacija uređaja za održavanje odeće

Iako smo već pisali o mogućem načinu održavanja odeće bez upotrebe teške hemije ili trošenja prirodnih resursa, malo drugačije rešenja stiže iz LG kompanije.

lg-styler-clothes-care-system1

Naime, ideja kojom se vodi (kreativni) inženjerski tim tehnološkog mougla je baziran na pari. U uređaju koji podseća na plakar manjih dimeznija, može da se odloži i okači odeća, pa bi procesom parenja bile eliminisane bakterije, neprjatni mirisi poput miris cigareta i znoja. Posebne dodatke u vidu raznih aroma i mirisa moguće je staviti u uređaj i prilikom parenja garderobe upotrebiti umesto omekšivača.

lg-styler-clothes-care-system2

Ovaj uređaj pruža još jednu mogućnost, prilikom završenog procesa odeća bi se “istresla” – dovoljno da se izbegnu gužvanja i na taj na čin bi po završetku procesa ona bila i opeglana.

Kako je ovo uređaj koji bi odradio zapravo ceo proces – od čišćenja, osvežavanja do sušenja, ovaj uređaj koristi još jednu opciju. Naime, u uređaj je ugrađena pumpa koja ubacuje topao vazduh pod niskom temperaturom i na taj način bi se sprečila moguća smanjenja i nepoželjna skupljanja odeće.

Pročitajte i:  Inovacioni potencijali IT sektora

lg-styler-clothes-care-system3

Ostaje da vidimo da li će i kada svako domaćinstvo imati svoje lično “hemijsko čišćenje”, zapravo bazirano na prirodnoj pari i aromama.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,