BIZIT 23

LG obećao da će do 2050. godine u potpunosti preći na obnovljivu energiju

LG Electronics je zvanično obećao da će započeti tranziciju u kojoj će za 30 godina u potpunosti upotrebljavati obnovljive izvore energije. Početak tranzicije biće u Severnoj Americi, u kojoj će proizvodni pogoni preći na obnovljivu energiju do kraja ove godine. Za sve fabrike koje se nalaze izvan Južne Koreje očekuje se da će 50 procenata potrebne energije dobijati iz obnovljivih izvora do 2025. godine.

lg

U objašnjenju kako će dostići zacrtane ciljeve, kompanija je navela da planira instalaciju solarnih panela na svoje zgrade, ali i da će promeniti dobavljače električne energije. U Južnoj Koreji odabraće samo proizvođače koji su uključeni u South Korea Green Premium program.

Ovo nije jedino obećanje koje je LG Electronics dao, a da se tiče ekologije. Pre dve godine obavezali su se da će postati carbon neutralna kompanija do 2030. godine. Takođe, do iste godine žele da dostignu 95 procenata recikliranja otpadnih materijala, kao i da će u narednih 10 godina preći isključivo na električna vozila u poslovnim procesima. U naporima da smanje stopu zagađenja već su imali dosta uspeha. U 2020. godini uspeli su da u odnosu na 2019. godinu, smanje emisiju ugljen dioksida za 12 procenata.

Pročitajte i:  Obnovljiva solarna energija može pomoći u prečišćavanju vode

Ovo je samo još jedan dokaz da velike tehnološke kompanije počinju ozbiljno da razmišljaju o životnoj sredini i da svoje proizvodne procese pokušavaju da prilagode i optimizuju kako bi bile energetski i ekološki efikasnije.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , ,