Top50 Glas publike

LG otključava telefon prepoznavanjem vena

Novi LG premijum telefon G8 ThinQ poseduje, između ostalog, mogućnost napredne tehnologije otključavanja. Jedan od noviteta donosi neobičnu biometrijsku detekciju. Nova Hand ID funkcija koristi naprednu tehnologiju detekcije i vena na dlanu, koja je prema njihovim rečima dovoljno precizna za jednoznačnu identifikaciju osobe.

PCPress.rs Image

Prema podacima koje je objavio LG, Hand ID tehnologija prepoznaje oblik, debljinu i ostale individualne karakteristike vena na dlanovima. Sprovedena istraživanja pokazala su, da kao i identifikacija lica ili otisak prsta, i vene na ljudskim rukama mogu posluže za precizno detektovanje korisnika telefona. Jednom registrovan korisnik može jednostavnim prelazom dlana iznad prednje kamere da brzo otključa svoj telefon.

Kamera koja služi za identifikaciju poseduje senzor dubine, a to omogućava i neke nove načine upravljanja telefonima – „mahanjem“ rukom ispred telefona na specifičan način. Takvim pokretima može se praviti selfi, pojačavati ili utišavati zvuk…

Neke od ostalih, za sada dostupnih karakteristika telefona su OLED ekran od 6.1 inča u QHD rezoluciji, novi video portret mod i mogućnost podešavanja bokeh funkcije na selfi kameri u realnom vremenu. Očekuje se da će ovaj telefon biti dostupan u SAD-u za nekoliko nedelja, a nakon toga i na ostalim tržištima. Cena nije poznata, ali će najverovatnije biti u nivou prethodnih LG premijum telefona.

Pročitajte i:  LG predstavio novi kamera modul sa optičkim zumom

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,