LG predstavio fitnes gedžete – Lifeband Touch i LG Heart Rate

LG Electronics je ovogodišnji CES iskoristio, između ostalog, i da predstavi LG Lifeband Touch narukvicu i LG Heart Rate slušalice, dva proizvoda koji obeležavaju proboj ove kompanije u polje fitnes tehnologije.

LG_Lifeband Touch narukvica_Fotografija 3Premijerno prikazani na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, ovi gedžeti objedinjuju komforni dizajn i kompatibilnost sa drugim uređajima, zahvaljujući čemu možete jednostavno pratiti stanje vašeg organizma dok se bavite fizičkim aktivnostima.

Lifeband Touch narukvica poseduje OLED panel osetljiv na dodir koji prikazuje vreme, biometrijske podatke, dolazne pozive i muzičke komande. Ugrađeni akcelerometar i altimetar precizno mere ključne indikatore, kao što su razdaljina, brzina, broj koraka, utrošene kalorije i projektovana brzina. Projektovan da bude lagan i jednostavan za upotrebu, ovaj uređaj sadrži jedinstveni algoritam osetljiv na pokrete koji automatski pokreće displej kada se zglob rotira.

LG Heart Rate slušalice imaju PerformTek tehnologiju sa senzorima koja meri signale protoka krvi iz unutrašnjih delova uha, kako bi prikupili tačne biometrijske podatke kao što su srčani rad i maksimalnu potrošnju kiseonika (VO2 max). Kao uređaj za neprekidno merenje srčanog rada, PerformTek se pokazao pouzdanim tokom rigorozne fizičke aktivnosti.

Pročitajte i:  Prva LG "Life is good" nagrada donosi nove inovacije: LG vas poziva na izazov vredan 1 milion dolara

Povezani sa mobilnim telefonima (sa Android i iOS operativnim sistemima), mogu preneti podatke na intuitivnu LG Fitness aplikaciju, ili na brojne druge aplikacije, poput MyFitnessPal, Runkeeper ili MapMyFitness.

„Hteli smo da predstavimo fitnes uređaje koji će ispuniti očekivanja današnjih tehnološki veoma upućenih korisnika i unesemo nešto novo u ponudu. Ono što odlikuje ove modele su izvanredan dizajn, udobnost i funkcionalnost”, rekao je Jim Clayton, izvršni potpredsednik New Business jedinice kompanije LG Home Entertainment.

Lifeband Touch i Heart Rate uređaji biće dostupni u Sjedinjenim Američkim Državama u prvoj polovini 2014. godine, nakon čega će se naći na drugim tržištima.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,