LG predstavio novu generaciju 3D televizora u Parizu

PCPress.rs ImageLG Electronics je u Parizu 21. aprila organizovao spektakl povodom svetske premijere televizora LG Cinema 3D sa 3D tehnologijom nove generacije.
U veličanstvenoj dvorani Le Grand Palais u Parizu, 1500 gostiju je uživalo u karakteristikama 3D televizora LG Cinema koji je dobio prvi zvanični sertifikat za sliku bez treperenja, širok ugao gledanja, jasniju sliku i udobne lagane naočare koje ne koriste baterije ili neko drugo napajanje, što ga čini savršenim za gledanje 3D sadržaja većim grupama ljudi.
Preko 1500 gostiju iz cele Evrope i drugih regiona došlo je u Pariz da bi pogledalo projekciju novog 3D filmskog ostvarenja „Rio“ na ogromnom ekranu dimenzija 27X11 m. Dva rekorda su postavljena te večeri – projekcija 3D filma sa najvećim brojem gledalaca i najveći 3D ekran na svetu. Oba rekorda je odmah nakon projekcije potvrdila organizacija „Ginisovi svetski rekordi“. Na događaju su bile prisutne i mnoge poznate ličnosti, poput glumica Sofi Marso i Izabele Đordano, kao i slavnog filmskog reditelja Kloda Leluča.
Cinema 3D TV je nedavno predstavljen i u Srbiji na događaju održanom u Beogradu početkom aprila. Tom prilikom je predstavljena jedinstvena tehnologija Film Patterned Retarder (FPR), koja optimizuje razdvajanje slika za levo i desno oko. Te slike su zatim uparene sa naočarima LG Cinema 3D koje su specijalno dizajnirane da prikazuju izuzetno jasnu 3D sliku. Rezultat je slika bez treperenja, zahvaljujući čemu je televizor LG Cinema 3D dobio sertifikate Intertek i TUV, od strane dve svetski poznate sertifikujuće agencije sa sedištem u Evropi. Ovaj 3D televizor praktično eliminiše zamaranje očiju i osećaj vrtoglavice, što je bio problem sa prethodnim 3D televizorima i naočarima tipa SG koje ti televizori koriste.
Budući da su u potpunosti oslođene električnih i svih drugih dodatnih delova, FRP naočari imaju samo 16 grama što ih čini mnogo udobnijim za nošenje i tokom dužeg perioda. Cena ovih naočara je oko 10 američkih dolara, tako da je sada omogućeno čitavim porodicama i većim grupama prijatelja da zajedno uživaju u potpunom 3D doživljaju. Ovu njihovu ključnu karakteristiku naglasio je i slavni reditelj Džejms Kamerun, koji je na Sajmu Nacionalne asocijacije emitera (National Association of Broadcasters – NAB) izjavio da će lagane polarizovane 3D naočari postati industrijski standard kada je reč o proizvodnji 3D televizora. Kako milioni ljudi već nose korektivna sočiva, ovi inovativni dodaci kompanije LG predstavljaju idealno rešenje koje naočare tipa SG jednostavno ne mogu da ponude zbog svoje glomaznosti i kompleksnosti.
LG Cinema 3D takođe rešava još jedan problem sa kojim se suočavaju dosadašnji 3D televizori – nedostatak 3D sadržaja. Sa novom, unapređenom funkcijom konverzije 2D u 3D sadržaje, LG Cinema 3D TV donosi visokokvalitetnu 3D sliku svojim gledaocima, koji više nikad neće biti uskraćeni za dobar 3D sadržaj.
LG CINEMA 3D TV je na globalnom tržištu dostupan od marta, a u Srbiju ovog proleća dolaze modeli LW650S (ekran u verzijama 55”/47”/42”), LW5500 (55”/47”/42”/32”), LW570S (55”/47”/42”/32”) i LW4500 (55”/47”/42”/32”).

Pročitajte i:  LG razvio displej panel čvrst kao staklo, savitljiv kao plastika

Izvor: LG

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,