LG predstavio Optimus Pad LTE

LG_Optimus Pad LTE_tablet_Foto3 Kompanija LG Electronics predstavila je svoj prvi LTE tablet računar, Optimus Pad LTE. Ovaj napredni model tablet računara je predstavljen u Južnoj Koreji, a kao njegova glavna karakteristika izdvaja se kombinacija True HD IPS ekrana sa najsavremenijom LTE tehnologijom.

„Korisnicima tablet računara je neophodan brži i bolji pristup internetu, s obzirom na to da pet puta više surfuju internetom u poređenju sa prosečnim korisnicima smart telefona”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Primena LTE tehnologije na tablet računare jeste jasna prednost za sve one kojima je tablet glavni uređaj koji koriste dok su u pokretu.”

Korisnici Optimus Pad LTE tableta moći će da uživaju u HD multimedijalnom sadržaju na True HD IPS ekranu rezolucije 1280 x 720 piksela. Ovaj model poseduje i kameru od 8 megapiksela, koja omogućava snimanje sadržaja visoke rezolucije. Optimus Pad LTE je i prvi tablet računar na svetu koji poseduje SD memorijsku karticu koja se može proširiti i do 32 GB.

Pored ovih karakteristika, Optimus Pad LTE poseduje Smart Movie Editor funkciju za lakše i brže uređivanje slika i video snimaka. Pomoću Web Duet funkcije moguće je istovremeno pretraživati internet i slati e-mail poruke ili deliti sadržaj na društvenim mrežama, dok OSP (On-Screen Phone) tehnologija omogućava povezivanje sa LG smart telefonima.

Pročitajte i:  Da li biste kupili televizor dijagonale 325 inča?

LG Optimus Pad LTE teži 479 grama, dok je debljina 9,34 milimetra, što doprinosi njegovoj lakoj prenosivosti i prijemčivom dizajnu. Ovaj model poseduje dual-core procesor brzine 1.5 GHz i koristi Android 3.2 Honeycomb operativni sistem. Takođe, podržava HDMI (High Definition Multimedia Interface) i DLNA (Digital Living Network Alliance) tehnologije.

Izvor: LG

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,