N Central domination

LG predstavlja novu generaciju solarnih ploča

LG Multi X i LG Mono X solarne ploce Kompanija LG Electronics je na sajmu Intersolar 2011, najvećem svetskom skupu koji se bavi inovativnim dostignućima iz oblasti solarne energije, predstavila svoja najnovija solarna energetska rešenja. Ovaj sajam se odžava u Minhenu, Nemačka, a posetioci štanda kompanije LG bili u prilici da vide unapređene Mono XTM i Multi XTM solarne ploče, koje su za 8,3 procenata, odnosno 4,3 procenata, efikasnije od konvencionalnih modela.

Mono X prestavlja krovnu solarnu ploču sa najvećom energetskom efikasnošću od svih dosadašnjih modela kompanije LG u ovoj klasi. Dok konvencionalne mono solarne ploče rade sa 240 W električne snage, Mono X dostiže svoj pun potencijal na 260W, što ga čini znatno efikasnijim, ali i jednostavnijim i jeftinim za instaliranje.

Multi X, moćna fotonaponska solarna ploča, ima snagu od 240 W i poseduje energetsku efikasnost istog nivoa kao i konvencionalne mono solarne ploče. Napredna tehnologija površinske obrade, koja apsorbuje više svetlosti, omogućava da energetski izlaz bude znatno veći od standardnih multikristalnih solarnih ćelija. Noćno plava boja solarnih ćelija i tamni okviri doprinose i stilizovanom dizajnu Multi X solarne ploče.

Pročitajte i:  LG planira da predstavi OLED panele dijagonale 20"

„Inovativna rešenja iz oblasti solarne energije su ključna za naš dalji razvoj u budućnosti,“ rekao je Kwan-shik Cho, potpredsednik Solar Business poslovne divizije kompanije LG. „Uz više od dve decenije istraživanja koje su iza nas, dodatne investicije omogućiće nam da povećamo naše proizvodne kapacitete na 330 MW ove godine i na 1 GW do 2013. godine. Na ovaj način, LG će uskoro ući u 10 najvećih svetskih kompanija koje se bave solarnim istraživanjima.“

Mono X i Multi X razvijeni su LG-jevoj laboratoriji za solarna istraživanja, koja je prva u ovoj oblasti dobila TÜV i UL sertifikat od najuglednijih institucija koje se brinu o kontroli bezbednosti i kvaliteta proizvoda. Ove solarne ploče imaju dvadesetpetogodišnju garanciju uz obezbeđen kompletan korisnički servis, što je ujedno i najduža garanciju kada je ova vrsta proizvoda u pitanju.

Laboratorijska istraživanja omogućila su kompaniji LG da realizuje svoje prioritete u procesu proizvodnje i osiguraju visok kvalitet i izdržljivost proizvoda. Nove solarne ploče mogu da izdrže pritisak od 5400 Pa, kao i najsurovije klimatske uslove. Na prezentaciji koja je održana na Intersolar sajmu, posetioci su mogli i da vide 3D film koji pokazuje testiranje ovih solarnih ploča u ekstremnim uslovima.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Energetska efikasnost i solarna energija

Solarne ploče kompanije LG na svetskom tržištu su dostupne u više različitih veličina. Sa dimenzijama 4X9 m, 6X8 m, 6X9 m, 6X12 m i 6X10 m, Mono X i Multi X su specijalno dizajnirani kako bi izašli u susret svakom korisniku.

Izvor: LG

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,