BIZIT 2022

LG prestao sa proizvodnjom mobilnih telefona

LG je preduzeo važan korak ka gašenju svog mobilnog poslovanja. Poslednji LG telefoni su izašli iz proizvodne linije i kompanija ih više neće prodavati. LG će morati da ispuni ugovore koje je sklopio nakon što je objavio planove za zatvaranje mobilnog poslovanja.

LG prestao sa proizvodnjom mobilnih telefona.

LG će korisnicima koji kupe telefon slati ažuriranja naredne tri godine

Kompanija je početkom aprila objavila planove za ukidanje svog telefonskog poslovanja, ali je još nekoliko meseci nastavila da izrađuje telefone kako bi ispunila ugovore sa ostalim kompanijama. Fabrika u Vijetnamu u kojoj je LG izradio mnoge svoje pametne telefone, biće pretvorena u fabriku za proizvodnju kućnih aparata.

Nakon godina izgubljenog novca, LG je izjavio da će prekinuti svoje propalo poslovanje sa mobilnim uređajima do kraja jula. Korisnici koji kupe LG telefon i dalje će dobijati ažuriranja Android operativnog sistema u naredne tri godine. Takođe, kompanija se obavezala da će pružiti četiri godine podrške telefonima nakon prodaje. U međuvremenu, LG je prema navodima prodao ograničenu zalihu neobjavljenih Velvet 2 Pro i LG Rollable, isključivo svojim zaposlenima u Južnoj Koreji.

Pročitajte i:  LG planira da predstavi OLED panele dijagonale 20"

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: