ePlaneta

LG: prvi pametni audio-sistem za automobile

LG_LCF810BR_audio car system LG Electronics predstavio je prvi audio sistem za automobile na svetu koji poseduje mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima. Dva nova uređaja, LCF810 i LCS710, dolaze u paketu sa aplikacijom za smart telefone, koja omogućava putnicima da upravljaju audio sistemom sa bilo kog mesta u automobilu, bez asistencije vozača. Bluetooth aplikacija, LG Car Audio WiCS (Wireless Control & Sync), napravljena je i za Android i iOS operativni sistem.

LCF810 i LCS710 poseduju gotovo identične karakteristike. Jedina veća razlika je u vrsti LCD ekrana. Naime, LCF810 poseduje trolinijski, dok LCS710 dvolinijski LCD ekran. Oba audio-sistema reprodukuju MP3 i WMA audio-formate, smeštene na CD-diskovima, USB Flash memorijama, SD karticama, eksternim hard-diskovima i iPhone, odnosno iPod uređajima.

Aplikacija LG Car Audio WiCS omogućava korisnicima jednostavno upravljanje svim opcijama audio-sistema, pa se tako mogu birati različite opcije iz glavnog menija, podešavati jačina zvuka ili kreirati liste žaljenih pesama. LG Car Audio WiCS nudi mogućnost snimanja svih medijskih formata i sadržaja sa radija na USB Flash memoriju. Takođe, preko smartfona se mogu podešavati i ekvilajzeri, frekvencija sabvufer sistema, kao i nivo svetlosti LCD ekrana.

Pročitajte i:  Kia integriše WebOS kompanije LG Electronics

Uvođenje WiCS tehnologije u audio sisteme za automobile deo je opštih nastojanja kompanije LG da poboljša smart funkcije svojih proizvoda, kao i mogućnosti njihovog međusobnog povezivanja.

„Kompanija LG Electronics stremi ka inovacijama. Tako smo, sa modelima LCF810 i LCS710, želeli da ponudimo najnapredniji i najpraktičniji audio sistem za automobile, čiji je sastavni deo WiCS tehnologija”, izjavio je June Kim, potpredsednik Car Infotainment poslovne jedinice kompanije LG. „Ovi modeli sa WiCS tehnologijom, predstavljaju samo početak naših planova kada je u pitanju povezivanje audio-sistema i pametnih telefona. Trenutno razvijamo mnoštvo tehnologija koje će dalje podstaći ovaj razvoj i uvesti jedan sasvim inovativni pravac u proizvodnji audio-sistema za automobile“, dodao je Kim.

Izvor: LG

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,