BIZIT 2022

LG razmišlja o telefonu sa 16 kamera

Ako vam pet kamera na LG V40 ThinQ telefonu izgleda kao previše, šta ćete tek reći za telefon koji ih ima čak 16? Upravo o takvom telefonu izgleda razmišlja korejska kompanija, sudeći po nedavno predatom patentu. Kamere bi bile raspoređene u 4×4 matrici, sa ciljem da snime scenu iz različitih perspektiva. To bi omogućilo snimanje 3D video snimaka, ali i manipulaciju fotografija na jedan potpuno novi način.

PCPress.rs Image

Korisnik bi recimo mogao da pomera ugao nečije glave na fotografijama. Na jednom od primera, LG je pokazao da bi softver za ovu kameru omogućavao čak i promenu objekta. Dovoljno bi bilo da se prstima zaokruži određeni objekat na snimku, nakon čega bi AI prepoznao i odabrao taj objekat, potražio ga na ostalim fotografijama i zamenio sa nekim napravljenim na nekoj drugoj slici – za koji smatra da bi se bolje uklopio u scenu.

Prema patentu, ovaj telefon ne bi imao prednju kameru, već bi se selfiji snimali preko glavne kamere koja bi koristila ogledalo!

Pročitajte i:  LG tvrdi da predstojeći OLED TV proizvodi zvuk bez zvučnika

PCPress.rs Image

Za sada nema indikacija da li će LG ikad zaista napraviti ovakav telefon, ali već i sama prijava patenta govori u prilog tome da oni žele da budu drugačiji od konkurencije. Uostalom, trka među proizvođačima telefona se sa broja megapiksela već nekoliko godina unazad preselila na broj kamera. Dve zadnje kamere su uobičajene, pojavili su se modeli sa po tri i četiri kamere, a pored pomenutog LG V40 ThinQ-a i Nokia je najavila da će uskoro predstaviti model sa pet kamera.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,