LG smanjuje emisiju gasova sa efektom staklene bašte

lgeco Kompanija LG Electronics (LG) danas je objavila da je započela projekat smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte za skoro 14 miliona tona tokom ove godine, što je još više od prethodnog rekorda LG-a od 12,9 miliona tona smanjenja prošle godine. Sa ovim prognozama, LG nastoji da postigne svoj cilj od 200 miliona tona kumulativnog smanjenja od 2009. do 2020. godine.

Kao deo svog „Green 2020” plana za ekološki održivo poslovanje, kompanija LG smanjuje efekte staklene bašte, ne samo kroz poboljšanje procesa proizvodnje, već i kroz bolju logistiku i energetsku efikasnost proizvoda, koji donose značajna smanjenja CO2 tokom poslednje, upotrebne faze proizvoda.

LG plan obuhvata smanjenje emisije štetnih gasova u proizvodnim procesima, na postrojenjima, u svim procesima i tokom potrošnje energije. Kroz bolje upravljanje postrojenjima – efikasnijim korišćenjem ovlaživača, zamenom starih vodno-grejnih sistema i klima uređaja, ponovnim korišćenjem recikliranih nus-proizvoda – LG očekuje dodatna smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte.

LG je većinu svojih energetskih ušteda ostvario kroz poboljšanje efikasnosti potrošačkih proizvoda, a najveće zasluge imali su LED televizori i klima uređaji, kao i sve šira upotreba LG „zelenih“ frižidera i veš mašina. Ove godine LG će pokušati da nastavi sa ovim velikim uspehom, sa još većim fokusom na energetski efikasne proizvode za potrošače, sa ciljem da smanji delovanje štetnih gasova za dodatnih 8 procenata.

Pročitajte i:  Da li biste kupili televizor dijagonale 325 inča?

„Naša agresivna ulaganja u energetski efikasne „zelene“ tehnologije omogućila su ovo dostignuće“, rekao je Dr Skot Ahn, predsednik i glavni tehnološki direktor LG Elektronics. „Uvereni smo da možemo ostvariti naš cilj od 200 miliona tona čak i pre nego što je to očekivano, dok istovremeno nastavljamo da poboljšavamo svakodnevne živote ljudi, gde god je LG prisutan“.

LG takođe nastoji da ostvari znatno smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte kroz pojednostavljenje svoje logistike. U tom cilju menadžment LG-a će proširiti svoj sistem upravljanja gasovima sa efektom staklene bašte tako da pokrije i procese pošiljki i isporuka, uključujući i gorivo koje koriste poslovna vozila, kao i emisije gasova u skladištima.

Pored toga, predlozi zaposlenih o tome kako da se efikasnije koriste poslovni objekti doneli su rezultat od 50.000 tona manje ispuštenih gasova u prošloj godini. LG će nastaviti da se trudi da ohrabruje svoje partnere i dobavljače da vode svoje poslovanje na energetski efikasne načine, kroz identifikovanje i praktikovanje inovativnih aktivnosti za smanjenje otpada i potrošnje energije.

Pročitajte i:  LG predstavlja novi 3D sadržaj na Times Square-u

Izvor: LG

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,