Top50 Glas publike

LG televizori za 2019. godinu donose HDMI 2.1 i 8K rezoluciju

Na ovogodišnjem CES-u koji počinje 8. januara biće mnogo noviteta iz sveta audio-video tehnike, a neke informacije dostupne su već sada. LG je objavio šta sprema u ovogodišnjoj seriji OLED i LCD televizora. U saopštenju se pominju dva modela  koja će doneti 8K rezoluciju (88-inčni Z9 OLED i SM99 8K LCD TV).

PCPress.rs Image

Zahvaljujući HDMI 2.1 portu, svi OLED televizori za 2019. godinu, kao i određeni modeli NanoCell LCD TV-a imaće podršku za High Frame Rate (HFR), 120fps video ulaze. NanoCell je novi brend za LG high-end LCD televizore (SM9X i SM8X) koji donose širi raspon boja, bolji ugao gledanja i još tanji okvir oko ekrana. U ovim modelima LG će imati podršku za AI zahvaljujući Thinq tehnologiji, dok će na magičnom daljinskom upravljaču biti postavljen „Prime Video“ taster koji će biti povezan sa Amazon Alexa rutinama.

Ovogodišnja verzija LG-jeve AI platforme podržavaće konverzacione komande, dok će α9 Gen 2 proceosor biti zadužen za automatsko podešavanje slike prema svetlosnim uslovima u prostoriji u kojoj se nalazi. LG takođe najavljuje i da u modelima više klase imati tehnologiju za konverziju stereo zvuka u 5.1 format, uz inteligentno podešavanje nivoa basa, u zavisnosti od njegove pozicije u sobi.

Pročitajte i:  LG predstavio novi kamera modul sa optičkim zumom

Unapređen je i HDMI ARC (audio return channel) standard i sada će na raspolaganju biti eARC (enhanced audio return channel). Inače, ARC omogućava kućnim korisnicima da upotrebljavaju jedan daljinski za sve povezane uređaje, kao i još neke dodatne pogodnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,