Liam Bot: Facebook chatbot za praznični period

Facebook se već neko vreme bori da sačuva imidž bezbednog online prostora, pa se u tom kontekstu pojavio i novi bot koji bi zaposlenima trebalo da pomogne da se izbore sa kritikama tokom praznika.

PCPress.rs Image

Nova alatka ponela je ime Liam Bot, te bi zaposlenima trebalo da pomogne u razgovorima o brojnim Facebook kontroverzama. Bot je namenjen samo facebook osoblju, te je do njih stigao za Dan zahvalnosti, a testira se još od početka godine. Funkcija nudi spisak odgovora na uobičajena pitanja o problemima kompanije, a sastavio ih je tim za odnose sa javnošću. Kada se, na primer, upita o govoru mržnje, Liam Bot nudi nekoliko odgovora, poput onog koji tvrdi da je Facebook zaposlio više moderatora koji rade na rešavanju ovog problema.

PCPress.rs Image

Chatbot je nastao nakon što je sve više zaposlenih počelo da traži savete u vezi sa odgovorima na pitanja koja se tiču brojnih problema koje je Facebook generisao u nekoliko prethodnih godina, pa radnici sada imaju šablone koji bi trebalo da im olakšaju komunikaciju sa porodicom i prijateljima, te ostalim radoznalcima, i da im omoguće da ne prekrše pravila o poverljivosti.

Pročitajte i:  New York Times: Smanjite Facebook da biste spasili svet

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , ,