Liam Bot: Facebook chatbot za praznični period

Facebook se već neko vreme bori da sačuva imidž bezbednog online prostora, pa se u tom kontekstu pojavio i novi bot koji bi zaposlenima trebalo da pomogne da se izbore sa kritikama tokom praznika.

Nova alatka ponela je ime Liam Bot, te bi zaposlenima trebalo da pomogne u razgovorima o brojnim Facebook kontroverzama. Bot je namenjen samo facebook osoblju, te je do njih stigao za Dan zahvalnosti, a testira se još od početka godine. Funkcija nudi spisak odgovora na uobičajena pitanja o problemima kompanije, a sastavio ih je tim za odnose sa javnošću. Kada se, na primer, upita o govoru mržnje, Liam Bot nudi nekoliko odgovora, poput onog koji tvrdi da je Facebook zaposlio više moderatora koji rade na rešavanju ovog problema.

Chatbot je nastao nakon što je sve više zaposlenih počelo da traži savete u vezi sa odgovorima na pitanja koja se tiču brojnih problema koje je Facebook generisao u nekoliko prethodnih godina, pa radnici sada imaju šablone koji bi trebalo da im olakšaju komunikaciju sa porodicom i prijateljima, te ostalim radoznalcima, i da im omoguće da ne prekrše pravila o poverljivosti.

Pročitajte i:  Google pokreće informativni servis u okviru svog glasovnog asistenta

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Vertiv

5G 2019
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.