Cove

Lideri IT organizacija edukuju se na ITS-u

Institucije koje se bave edukacijom IT stručnjaka bi trebalo da neprekidno usklađuju svoje programe školovanja sa razvojem informacionih tehnologija i da konstantno pružaju savremene i upotrebljive veštine. Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS – jedna je od retkih koja to zaista čini.

ITSU eri dinamičnog razvoja informacionih tehnologija, svakoj svetskoj i domaćoj kompaniji potrebni su vrhunski stručnjaci iz ove najplaćenije oblasti. Najtraženiji poslovi današnjice menjaju se svake sekunde, a da bi takvi ostali, moraju se svakodnevno unapređivati i usavršavati. Lideri u IT oblasti, oni koji se bave organizacijom poslovnih sistema, kao i upravljanjem sistemima i elektronskim poslovanjem, su najvažniji u svakoj dobro organizovanoj kompaniji.

Institucije koje se bave edukacijom IT stručnjaka bi trebalo da neprekidno usklađuju svoje programe školovanja sa razvojem informacionih tehnologija i da konstantno pružaju savremene i upotrebljive veštine. Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ? ITS jedna je od retkih koja to i čini.

Studije za odlično plaćene poslove budućnosti

Školovanje lidera koji će se baviti vođenjem celokupne organizacije neke IT kompanije je odgovoran posao koji zahteva svakodnevno pružanje najsavremenijih znanja i veština. ITS buduće poslovne ljude koji se bave upravljanjem IT organizacijama uči da to čine kroz ERP (Enterprise Resource Planning), kao i BI (Business Intelligence), CRM (Customer Relationship Management), DWH (Data Warehouse) rešenja. Prema istraživanjima, oni na visokim položajima u kompaniji su i najplaćeniji.

Pročitajte i:  Škole za 21. vek: Završeno državno takmičenje u programiranju pomoću mikrobit uređaja

Nijedan posao budućnosti iz IT oblasti ne može da funkcioniše bez elektronskog poslovanja. Na smeru za elektronsko poslovanje na ITS‑u dobijaju se veštine za kreiranje Web aplikacija i sistema, kao i promocija i prodaja na Internetu, koje su ključne za svaki moderni biznis. Važan proces za svakog ko se ovim bavi jeste izrada, implementacija i optimizacija Web sajtova, te kreiranje oglasnih kampanja. Znanja dobijaju iz sledećih oblasti: e‑Commerce, e‑Government, e‑Banking, e‑Learning, m‑Commerce.

92,87% uspešnih diplomaca

ITStekstITS može da se pohvali činjenicom da većina studenata nađe posao u struci posle studija ili nastavi školovanje na master studijama. Istraživanja iz januara ove godine pokazuju da su studenti koji su završili ITS veoma zadovoljni znanjem i veštinama koje su dobili u ovoj instituciji i da je 92,87% njih uspešno.

Oni koji se bave organizacijom poslovnih sistema i elektronskim poslovanjem zaposleni su kao menadžeri u IKT oblasti, direktori u IT sektoru, i kao stručnjaci za elektronsko bankarstvo, ERP konsultanti i administratori ERP sistema, projekt menadžeri i drugo.

Zašto su na ITS‑u IT studije najtraženije u regionu?

Predavanja i vežbe na ITS‑u se odvijaju u najboljim uslovima i prate sve moguće savremene standarde. Računarske laboratorije opremljene su multimedijalnom opremom, a nastava je interaktivna kroz paralelni rad studenata tokom predavanja i samostalni rad tokom vežbi.

Pročitajte i:  Škole za 21. vek: Veliko državno takmičenje u programiranju na mikrobit uređajima

Studenti ITS‑a se konstantno nalaze u poslovnom okruženju Tehnološkog centra kompanije Comtrade, što studentima omogućava najbolje, jedinstvene uslove za učenje i rad uz najstručnije inženjere u zemlji, u najvećem IT tehnološkom centru u regionu. To su razlozi zašto ITS školuje najbolje, posvećene buduće lidere u IT kompanijama.

Budući stručnjaci se na ITS‑u školuju na studijskim programima: Organizacija poslovnih sistema, Elektronsko poslovanje, Računarska multimedija i Informacione tehnologije. Budite i vi deo genecije 2015/16, predupisni rok je u toku – posetite www.its.edu.rs.

ComTrade Technology Center, Savski nasip 7, Novi Beograd, tel. 011/209‑6777

(Objavljeno u časopisu PC#221)

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , , , ,