ePlaneta

Light predstavio telefon koji je samo telefon

U vremenu kada se proizvođači utrkuju ko će da ponudi više aplikacija i više mogućnosti na svojim telefonima, počeli su da se pojavljuju i proizvođači koji promovišu minimalizam. Light je jedan od takvih proizvođača, a njihov Light Phone III je najnoviji predstavnik tog pravca.

PCPress.rs Image

Za razliku od Nokie, koja nudi klasične mobilne telefone, Light se odlučio da napravi kombinaciju između pametnog i običnog telefona. Light Phone III poseduje crno-beli OLED ekran osetljiv na dodir, širine je kao i standardni pametni telefoni, ali je mnogo kraći od njih. Iz kompanije navode da je ovakav dizajn napravljen da bi se olakšalo pisanje poruka. Pri tome se misli na SMS poruke, pošto ovaj telefon ne poseduje aplikacije za pristup društvenim mrežama, mail-u, pa čak nema ni Internet konekciju.

Ipak, u telefon je ugrađen NFC čip, zbog mogućnosti elektronskog plaćanja, kao i kamera (specifikacije nisu poznate). Pored toga, poseduje jednostavan muzički plejer, kalendar, tajmer, alarm, navigaciju i aplikaciju za snimanje govornih poruka. Od hardverskih kontrola na raspolaganju je točkić za brzo skrolovanje kroz menije, kao i power taster, na kome se nalazi i senzor otiska prsta.

Pročitajte i:  Tecno Spark 20 Pro+: Lagani odskok

Zna se još da telefon poseduje 6 GB RAM-a, 128 GB prostora za podatke i da se zasniva na Qualcomm-ovom čipu. Interesantno je i da je baterija na ovom telefonu izmenjiva, što odavno nismo imali priliku da vidimo.

Očekuje se da će prodaja početi u januaru sledeće godine. Deluje da bi Light Phone III mogao da bude idealno rešenje za digitalni detoks, da nema jedne sitnice – proizvođač je najavio cenu od 800 dolara! Prvi kupci, koji bi telefon kupili u pretprodaji, proći će duplo jeftinije, ali i to je ogromna cena za telefon koji je samo telefon…

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *