Ikotek

LinkedIn dodaje opciju glasovnih poruka

LinkedIn je prošlog petka najavio da dodaje glasovne poruke koje mogu trajati do jedne minute na svoju društvenu mrežu. Uzimajući u obzir stalne e-mail zahteve po kojima je LinkedIn poznat, kao i činjenica da većina ljudi mrzi govornu poštu, možemo to kategorisati kao element koji apsolutno niko ne traži.

Međutim, LinkedIn ima svoje razloge za dodavanje glasovnih poruka. Prvo, lakše je slati glasovnu poruku kada ste udaljeni od računara nego da je otkucate. Drugo, vaš primalac može da sačeka dok bude u prilici da ih sasluša, čime će da izbegne brzo pretrčavanje preko mejla nakon čega bi zaboravio šta je pročitao (naravno, to znači da najveći deo glasovnih poruka verovatno nikad neće biti preslušan). Konačno, treći razlog najbolje pojašnjava sama matična kompanija u svom saopštenju. „Govoreći svojim glasom omogućava vam da izgradite bližu vezu i da efikasno komunicirate,“ tvrdi LinkedIn u blog postu.

Sudeći po tome koliko često mnogi od nas koriste funkcije vizuelne govorne pošte, tako da zapravo ne moramo da slušamo poruke, prilično je zbunjujuće zašto LinkedIn misli da je to dobra ideja. Govorne poruke takođe mogu da budu nametljivije od mejla, što je važno pitanje na profesionalnoj društvenoj mreži.

Pročitajte i:  WhatsApp testira zakačene poruke u grupi

Međutim, ako spadate u one kojima se veoma dopada ova ideja, funkcija je u procesu puštanja na iOS i Android uređaje, i biće dostupna širom sveta u narednih par nedelja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,