ASUS ROG Flow

Ljajić: Imamo plan B za Telekom Srbija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je u subotu (1. avgust 2015.) da se „Telekom Srbije” neće prodati i da će ostati u državnom vlasništvu ako ponuđena cena ne bude zadovoljavajuća.

rasim_ljajic_171013_tw1024On je rekao da postoji „plan B”, da se „neće ići ispod crvene linije”, kao i da postoji interesovanje investicionih fondova i velikih telekomunikacionih kompanija, ali da je sada teško reći šta će na kraju tog procesa biti.

– Ukoliko ne dobijemo cenu koju očekujemo, nećemo ga prodavati samo da bismo rekli da smo završili privatizaciju i on će ostati u državnom vlasništvu ako ta cena ne bude zadovoljavajuća – kazao je ministar Ljajić za RTV Pink.

Kako je kazao, ako se ta kompanija ne proda, postoji „plan B”, odnosno „Telekom” će morati da se reorganizuje, da se organizuje profesionalni menadžment, da država opredeli sredstva, i da se uloži u razvoj da bi mogao da izdrži konkurenciju.

On je naveo da će 3. avgusta biti raspisan javni poziv za privatizaciju i da se u taj proces ozbiljno ušlo budući da je to već treća faza, a blizu je finalna faza kada je u pitanju prodaja tog preduzeća.

Pročitajte i:  eSIM: Budućnost je stigla, Ivana Ivković, Telekom Srbija | BIZIT2020

Izvor: eKapija/Tanjug

Foto: MC

 

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: ,

One thought on “Ljajić: Imamo plan B za Telekom Srbija

  • 4. August 2015. at 11:34
    Permalink

    Pa pomenite plan B u plan A i bićete pametniji.

Comments are closed.