BIZIT 2022

Ljubav u doba smartfona

PCPress.rs Image

Jedna zastrašujuća činjenica: prema jednom istraživanju, prosečan korisnik provede sedamdeset devet minuta dnevno u pretraživanju interneta ili korišćenju aplikacija. Kome još onda ostaje vreme za ljubav  kad postoje Facebook i brojne igrice u kojima treba dostići sledeći nivo? Srećom, nije baš tako. Uprkos uvreženom mišljenju da tehnologija uništava prijateljstva i veze, telefon se na više načina može upotrebiti kao sredstvo za sticanje novih prijatelja ili partnera, kao za održavanje veza sa postojećim. Ipak, oprez nije naodmet: telefon kao sredstvo u ljubavi, nekad može da se okrene protiv vas.

SMS

Kada pozivate nekoga da izađete, da li ga radije zovete ili pošaljete poruku ? Činjenica je da poruka izaziva manje stresa, pogotovo ako je reč o početnoj fazi veze, ali zato vam se to  može vratiti kao bumerang. Ko zna kada će vaš novi partner videti poruku, a vi ćete za to vreme goreti iščekujući odgovor. Ili još gore ‒ možda pošaljete veoma kratku i sažetu poruku, a primalac voli dugačke. Dok vi to objasnite…Eh!

Pročitajte i:  Aplikacija za planiranje bašte: Planta

Sajtovi i aplikacije za upoznavanje

Nekada su bili tabu i smatralo se da su samo za očajnike. Ali marketing je promenio takav stav. Sveprisutne su reklame za OKCupid, Match.comPlentyoffish, aplikacije koje se češće koriste sa mobilnog telefona. OKCupid vas obaveštava kad dobijete novu poruku, a možete i da pretražujete profile drugih korisnika te mreže, sve u potrazi za srodnom dušom. Flirtomatic je aplikacija koja omogućava flertovanje sa strancima ili prijateljima, a radi u okviru sajta za muvanje. Dovoljno je da napravite svoj profil i odmah ste povezani sa članovima. Počinje muvanje! Možda sve ovo više liči na zabavan način gubljenja vremena nego na pronalaženje srodne duše, ali aplikacija se može podesiti da pretražuje ljude sličnih interesovanja koji su u vašoj blizini. Ipak, valja biti obazriv. Ako profil pokazuje slatkog zelenookog mladića koji obožava kuce i planinarenje, baš kao i vi ‒ nije nemoguće da je bivši robijaš koji kuce ne voli ni na slikama. Ako pristanete na sastanak preko aplikacije, neka to bude na javnom, dovoljno osvetljenom mestu za koje će znati i vaši prijatelji.

Pročitajte i:  Aplikacija koja prepoznaje vrste biljaka

Aplikacija za lociranje

Aplikacije praktične za lociranje zanimljivog restorana, mogu vam pomoci da tokom subotnjeg izlaska vidite koji se prijatelj nalazi u kom klubu i tako izaberete kome ćete se priključiti. Brzo su se neki nepoverljivci dosetili da je ovo odličan način za praćenje partnera. Facebook je otišao korak dalje ‒ ne samo da možete “videti” gde je tražena osoba, već i u čijem društvu!

Kako za potragu, ove aplikacije se mogu koristiti i za izbegavanje. Nije loše proveriti pre polaska u teretanu ko je tamo. Ako na primer “vidite” da baš sad vežba vaš bivši s novom devojkom, možda je ipak bolje promeniti termin treninga. Korisno, zar ne?

Video komunikacija i druge aplikacije

To je najbolja stvar koja se desila za one čiji su partneri u inostranstvu! A sada, ne morate čak ni biti vezani za računar da biste videli voljenog. Većina smartfona, kao što su iPhone 4 ili EVO 4G, imaju kameru i instalirani softver kao što su Skype ili Yahoo Messenger.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,