BIZIT 23

LoginID predstavlja novi WordPress plugin za potvrdu identiteta bez lozinke

LoginID je lansirao svoj najnoviji WordPress plugin, u pokušaju da ojača bezbednost na online web lokacijama na mreži.

PCPress.rs Image

Čini se da plugin pomaže u smanjenju phishing napada

Pomoću ovog plugina, web lokacije koje pokreće WordPress moći će da instaliraju jaku potvrdu identiteta bez lozinke, a rešenje je postavljeno tako da pomogne graditeljima web stranica da se usklade sa propisima kao što su PSD2 i GDPR. Prema LoginID-u, integracija prilagodljivog načina autentifikacije korisnika sada će biti glavni prioritet, pošto plugin stupa na snagu. Trenutno dostupan u direktorijumu plugina WordPressa, plugin bez lozinke je najnoviji proizvod kompanije koji pruža web lokacijama mogućnost dodavanja biometrijskog prijavljivanja i registracije bez lozinke.

Kompanija je otkrila da će nova funkcija iskoreniti rizike preuzimanja računa, krađe identiteta, zamene SIM-a i man-in-the-middle napada. Govoreći o novom dodatku, Simon Law, izvršni direktor LoginID-a, objasnio je da plugin može lako instalirati bilo koji programer za WordPress za nekoliko minuta, što ga čini najbržim načinom dodavanja FIDO sertifikovane jake potvrde identiteta na web lokacije. Plugin omogućava web lokacijama da integrišu FIDO sertifikovanu snažnu potvrdu identiteta u pet klikova, a krajnjim korisnicima WordPress-a omogućava registraciju i potvrdu identiteta putem sigurne kriptografije javnog ključa.

Takođe eliminiše potrebu da kupci unose lozinku kada se prijavljuju na WordPress web lokaciju. Kompanija sa sedištem u San Mateo-u/Torontu usredsredila se na prevazilaženje jaza između autentifikacije korisnika i osiguranja njihovih podataka, putem svoje platforme za potvrdu identiteta, privatnost i tokenizaciju FIDO2 i UAF-a.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,