Logitech kupio kompaniju Jaybird

Kompanija Logitech International objavila je da su se stekli uslovi za preuzimanje kompanije Jaybird LLC iz Salt Lake Cityja, u iznosu od pedeset miliona dolara u gotovini, s očekivanom dodatnom zaradom do 45 miliona dolara tokom naredne dve godine, zasnovanom na dosadašnjim postignutim ciljevima rasta

jaybird

Kompanija Jaybird proizvodi bežične audio-uređaje koji su prvenstveno namenjeni sportskom i aktivnom stilu života, a kategoriju ovih proizvoda kompanija je pokrenula još 2006. godine. Jaybird je razvio vrhunske bežične audio-uređaje za sport kako bi korisnicima osigurao slušanje muzike tokom aktivnog stila života. Njihovi nagrađivani proizvodi bežične slušalice BlueBuds X i, u novije vreme X2, veoma su cenjene među aktivnim korisnicima.

Logitech ne očekuje da će ova akvizicija imati veliki materijalni uticaj na planove fiskalnu 2017. godinu, zaključeno je na „Analyst and Investor Day“ u martu ove godine. Proces preuzimanja je trenutno podložan uobičajenim završnim odredbama vezanim uz poslovna ugovaranja, a očekuje se će ceo proces biti gotov u narednim nedeljama.

Izvor: Logitech

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Bilo kuda, kancelarija svuda
SBB

Tagovi: ,