Logitech kupuje Streamlabs za 89 miliona dolara

Logitech i Streamlabs, kompanija koja je napravila popularnu live streaming aplikaciju Streamlabs OBS dogovorili su se o preuzimanju. Za pristupanje Logitech-u, Streamlabs će dobiti 89 miliona dolara. Ova akvizicija deluje prirodno, s obzirom da je Logitech jedan od najvećih proizvođača gaming opreme i periferija.

Streamlabs OBS pomaže stream-erima da podešavanju svoje stream-ove, prate donacije, kao i da prate gomilu drugih parametara vezanih za streaming. S obzirom da Logitech pravi tastature, miševe i web kamere, kao i da u svom vlasništvu već ima Blue Microfones, čiji mikrofoni su čest izbor stream-era, kupovina Streamlabs-a bi trebala da zaokruži priču i da obezbedi bolju integraciju softvera i hardvera namenjenog stream-ovanju sadržaja.

Pored toga, Logitech bi se pozicionirao kao jedna od najvećih streaming kompanija. Na sajtu Streamlabs-a, nalaze se podaci koji ukazuju da više od 15 miliona korisnika upotrebljava tu platformu za streaming, kao i da 70 procenata Twitch stream-era upotrebljava Streamlabs OBS.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  12. Weekend Media Festival: Preti li televiziji konačan kraj?

Vertiv

5G 2019
Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.