Top50 Glas publike

Londonske vlasti neće obnoviti Uber-ovu licencu za rad

Gradski regulator transporta London-a (Transport for London) je izjavio u petak da neće obnoviti Uber-ovu licencu, govoreći da kompanija „ne odgovara i nije dovoljno dobra“ da radi unutar grada.PCPress.rs Image

Uber-ova licenca će isteći 30. septembra, kompanija ima pravo da se žali na odluku i da radi u okviru grada i tokom procesa žalbe. Londonski gradonačelnik Sadiq Khan je izjavio da sve kompanije u Londonu moraju da poštuju propise i imaju visoke standarde kada se radi o bezbednosti njihovih korisnika. „Pružanje inovativne usluge ne sme biti na račun bezbednosti korisnika,“ izjavio je gradonačelnik Londona Sadiq Khan.

Gradski zvaničnici su takođe izjavili, da je Uber koristio tajni softver pod imenom „Greyball“ koji je kompanija napravila kako bi vešto izbegla propise, izvestio je Bloomberg. Uber su takođe okrivili da nije izveštavao pravilno o kriminalnim prekršajima i medicinskim sertifikatima. Ako ova odluka ostane na snazi, imaće popriličan uticaj na poslovanje kompanije globalno. Londonski tradicionalni „Black Cab“ vozači taksija su bili najvokalniji protivnici Uber-a i vodili su kampanju čiji je cilj bio da ubede političare i stanovnike grada da ne koriste usluge američke firme.

Pročitajte i:  Power Query: parametri

Izvor: CNNTech

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,