Laptop leto 2022

Loomo – prevozno sredstvo i robot u jednom

Kompanija Segway, koja je postala poznata sa svojim samobalansirajućim skuterom na dva točka, sada je otišla korak dalje i kreirala mali lični transporter, Loomo, koji je sada dostupan na Indiegogo-u, a isporuka se očekuje u maju 2018.

PCPress.rs Image

Loomo izgleda drugačije i kompaktniji je od tradicionalnog Segway-a. Pored toga što je manji, transformisao se od prevoznog sredstva koje se pokreće balansiranjem do prijateljskog robota koji odgovara na komande. Takođe, dizajniran je tako da detektuje lica i tela te da ih prati, pa ako kažete „Loomo, prati me“, on bi trebalo da sledi autonomno. Kompanija je sarađivala sa timom iz kompanije BMW koji se bavi autonomnim vozilima, tako da Loomo može samostalno da se „parkira“.

Kao i većina stvari, Loomo dolazi sa aplikacijom koja vam omogućava da radite stvari kao što su upravljanje robotom, mogućnost gledanja iz robotove perspektive, Loomo može da izgovara fraze koje ukucate, prati ljude, snima video zapise i fotografiše. Kompanija planira da nastavi da dodaje nove komande Loomu-u, i učinila je Android SDK (Software development kit) dostupnim tako da svako može da programira veštine koje želi za Loomo-a. Planirano je da se ovog leta omogući drag-and-drop interfejs, tako da oni koji su malo manje upoznati sa programskim veštinama mogu da nauče kako da podučavaju Loomo-a novim trikovima.

Pročitajte i:  Fleksibilna robotska ruka koju vode AR naočare

Maloprodajna cena za Loomo iznosi 1.799 dolara, ali cena na Indiegogo-u za rane narudžbine iznosi 1.299 dolara, što ga smešta na sličan nivo u odnosu na druga prevozna sredstva tog ranga. Međutim, za razliku od većine projekata koji se finansiraju na ovaj način, Segway je već oformljena kompanija kojoj verovatno čak ni ne treba da pruži podršku za Loomo, a verovatno će koristiti Indiegogo kako bi privukla određenu publiku .

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,