TrendMicro

L’Oreal Paris Cinemania 2009: Slava

fame-new-movie-poster Naslov originala: Fame
Žanr: muzički
Režija: Kevin Tancharoen
Sceanrio: Aline Brosh McKenna, Allison Burnett
Uloge: Naturi Naughton, Anna Maria Perez de Tagle, Kelsey Grammer, Kay Panabaker
Producenti: Allison Burnett, Mark Canton, Beth DePatie…
Oficijelni sajt: www.generationfame.com

FAME (SLAVA) rimejk je kultnog mjuzikla Alana Parkera iz 1980. godine (kod nas preveden kao „San o slavi“), koji je osvojio Oskara za najbolju muziku.

Film prati grupu učenika u njujorškoj srednjoj školi za izvođačke umetnosti u koji se spremaju da postanu glumci, pevači, igrači… Pratimo priče učenika od njihove audicije za ulazak u školu pa sve do mature.

Film, prepun energije, sa poznatim muzičkim hitovima, prati mlade talentovane umetnike na njhovom putu ka slavi i uspehu. U užurbanoj atmosferi Srednje škole za muziku i umetnost u Njujorku, oni pokušavaju da se izbore sa konkurencijom i da dođu do svojih pet minuta slave. Svako traži svoj način da ostvari san, ali uslov je da je talentovan, vredan i da je posvećen radu bez trenutka odmora.

Pored snova o slavi, svako od učenika se susreće i sa svojim sumnjama, ali i svim onim što prati srednjoškolski život: prijateljstvo, ljubav i otkrivanje sopstvenih granica…

Iščekivajući nastupe pod svetlosti reflekotra, učenici otkrivaju da su talenat, ali i disciplina i upornost neophodni za put ka uspehu. Uz svu ljubav i podršku kolega i prijatelja, samo neki od njih će uspeti na putu slave…

Tuck Vision

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,