BIZIT Seminar

Lumen: Prvi svetski uređaj i aplikacija za povratne informacije o metabolizmu u realnom vremenu

Lumen je prvi uređaj i aplikacija dostupna svima koji pružaju povratne informacije u realnom vremenu o tome da li sagorevate ugljene hidrate ili masti.

PCPress.rs Image

Individualizovano razumevanje metabolizma

Ova merenja se obično vrše samo za sportiste ili pacijente preko specijalnih centara za testiranje, bolnica ili klinika, ali sa Lumenom su sada dostupna svima, bilo gde. Ishrana je veoma individualizovana tema, dok je metabolizam jednako nijansiran – isti pristup ne odgovara svima kada su u pitanju ishrana i planovi ishrane – i zato dijetetičari i treneri za ishranu mogu igrati važnu ulogu u zdravlju i dobrobiti. Međutim, personalizovana dijeta dolazi sa potrebom za eksperimentisanjem, jer je često potrebno fino podešavanje. Svako telo obrađuje hranu i hranljive materije samo malo drugačije, i to je mesto gde uređaj poput Lumena zaista može pomoći u tom individualizovanom razumevanju nečijeg metabolizma.

Lumen je veoma elegantan i kompaktan uređaj. Dolazi u lepo dizajniranoj kutiji sa svime što vam je potrebno za početak – sa bazom za punjenje, kablom i knjižicom. Njegova spoljašnjost ima mat završnu obradu koja ga čini mekom na dodir, a kapica se pričvršćuje putem magneta, što čini skidanje i stavljanje poklopca prijatnim. Uparivanje uređaja preko Bluetooth-a, kada se aplikacija Lumen preuzme na vaš pametni telefon, veoma je jednostavno, a svetla i korisnički interfejs su jednostavni za razumevanje i korišćenje. Uređaj zapravo prilično dobro drži punjenje. Lumen stalno ažurira svoj proizvod i pruža vredne informacije i obrazovanje korisnicima – količina znanja i iskustva osnivača, Dr. Merav i Mihal Mor, i njihovog tima, veoma je očigledan kroz iskustvo proizvoda.

Lumenova vlasnička tehnologija koristi CO2 senzor i merač protoka za određivanje koncentracije CO2 u jednom dahu. Kroz uređaj se udiše fiksna zapremina vazduha (dinamička za svakog pojedinca), i taj dah se zadržava deset sekundi pre potpunog izdaha. Preko milion merenja daha se obavlja mesečno, a ova merenja omogućavaju kompaniji da nastavi da unapređuje svoju platformu za metaboličko merenje. Takođe je objavljen i recenzirani članak koji pokazuje valjanost Lumena za procenu iskorišćenja metaboličkog goriva na uporediv način sa metaboličkim kolicima sa zlatnim standardom. Merenja se vrše na početku dana, obično nakon što ste bili budni sat vremena, ali pre nego što se bilo šta konzumira, a ove prve dve nedelje jutarnjih merenja se koriste za utvrđivanje vaše osnovne linije i onoga što se zove vaš „Lumen Flex rezultat. ”

Flex Score prati koliko je fleksibilan vaš metabolizam, što odražava koliko dobro vaše telo može da se kreće između izvora goriva. Odličan metabolizam je onaj koji je veoma fleksibilan, gde se vaše telo podstiče da uglavnom sagoreva masti. Nakon što se izvrši ovo početno jutarnje merenje, kreiraće se personalizovani predlog ishrane zasnovan na makroima (kao što su 90 g ugljenih hidrata, 92 g masti i 112 g proteina). Tu je Lumen otišao iznad i dalje – imaju Recipe Guideza doručak, ručak, večeru i grickalice koji se stalno ažurira, sa detaljnim raščlanjivanjem sastojaka i drugim informacijama. Čak i ako ne pravite njihove recepte, oni vam omogućavaju da skenirate ili registrujete hranu baš kao aplikacije kao što je MyFitnessPal sa sličnim prikazima na kontrolnoj tabli onoga što ste konzumirali razbijenim na makro grupe. Postoji čak i opcija „napravi sopstvenu kutiju za obrok“ počevši od 9,09 dolara po obroku za one koji su skloni da koriste tu uslugu.

Kompanija ulaže u to da ishrana bude dostupna i razumljiva prosečnom potrošaču. Uložili su mnogo truda u proizvodnju sadržaja koji će vam pomoći u metaboličkom putovanju, bilo da se radi o motivacionom videu, video snimku za obuku, video snimku sa vežbanjem ili naučnim video snimkom. Lumen pruža početni poziv za upoznavanje sa jednim od njihovih stručnjaka koji pomaže u odgovoru na mnoga početna pitanja.

Izvor: Medgadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,