BIZIT 2022

macOS Monterey ipak dolazi bez SharePlay opcije

Apple je konačno objavio najnoviju glavnu verziju svog Mac operativnog sistema, macOS Monterey. Iako je to možda skromnije ažuriranje nego prethodnih godina, postoje neke značajne promene u nekim oblastima OS-a.

macOS Monterey ipak dolazi bez SharePlay opcije

Novi macOS Monterey uvodi alat Live Text

Redizajnirani Safari bi mogao biti najočiglednija transformacija za mnoge korisnike. Apple je prvobitno planirao da ukloni traku sa karticama pre nego što je uvideo smisao i odlučio je da je ostavi onakvu kakva jeste. Traka će odgovarati boji web stranice koju gledate, a tu su i neke nove funkcije, kao što su grupe kartica. Apple je takođe remontovao FaceTime u macOS Monterey-u. M1 Mac računari će takođe podržavati prostorni zvuk za FaceTime i druge funkcije preko AirPods i AirPods Max.

Na drugim mestima, macOS Monterey dodaje režime fokusa koji se vide u iOS 15 i iPadOS 15, brze beleške, prečice i aplikaciju Mape novog izgleda. Live Text je još jedan novi alat koji je na raspolaganju korisnicima macOS-a. SharePlay, funkcija koja omogućava ljudima da sinhronizuju strimovanje video zapisa i muzike sa prijateljima, još uvek nije dostupna. SharePlay i Universal Control će stići na macOS kasnije ove jeseni.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: