Top50 Glas publike

Mad Box će biti najmoćnija konzola ikada!

Kada se pomene najmoćnija gejming konzola sledeće generacije, prvo na pamet padaju naredne verzije Xbox, PlayStation ili Nintendo konzola. Međutim, ako je verovati Janu Belu, CEO-u kompanije Slightly Mad Studios, to će biti konzola nazvana Mad Box.

PCPress.rs Image

Prema njegovim rečima, Mad Box će biti najmoćnija konzola ikad napravljena. Ona će biti sposobna za igranje u 4K rezoluciji običnih i VR igara, sa 120 fps (60 fps po oku), a podržavaće sve popularne VR kacige. Bel je predstavio i dizajn ove konzole – to je uspravno kućište koje liči na PC, sa agresivnim LED osvetljenjem na prednjoj strani, koje formira stilizovano slovo M. Kako je ovo tek prvo dizajnersko rešenje, Bel je priznao da će ono verovatno biti stilski doteranije do pojavljivanja na tržištu, kao i da će verovatno biti manjih dimenzija nego što je sada, kako bi bilo lakše za nošenje.

Za sada nema mnogo drugih informacija o ovoj konzoli, ni kada su u pitanju specifikacije, kao ni kada će se naći na tržištu. Jedino što je potvrđeno je da Slightly Mad Studios već ima nekoliko investitora koji su ponudili dovoljno sredstava da se projekat dovede do finalnog statusa – masovne proizvodnje i izlaska na tržište.

Pročitajte i:  Nove numere Mario Kart 8 Deluxe u decembru

Što se tiče softvera, Mad Box neće imati ekskluzivne naslove, već će biti platforma otvorena svima – developeri će besplatno dobiti sve neophodne alate za razvoj igara. S obzirom da je današnje tržište konzola prilično zatvoreno i da ima tek nekoliko takmaca, svaki novi „igrač“ koji ima priliku da ga uzdrma je dobrodošao i možemo da kažemo da jedva čekamo da vidimo Mad Box na delu.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,