Top50 Glas publike

Maingear najavljuje moćni 3D laptop

PCPress.rs ImageMaingear je najavio da će lansirati gejmerski 3D laptop s procesorom od 4,8 GHz, kojim se nada da će osvojiti krunu među svojim rivalima u konkurenciji ekstremnih performansi. Novi procesor dolazi iz Intela i proizvod je njegove najnovije SandyBridge mikroarhitekture, koristi 8 MB keš memorije i 55 vati snage.

Ekran je dijagonale 17,3 inča i uključuje Nvidia GeForce GTX485M grafičku kartu za 3D igranje. Grafička karta je kompatibilna sa Microsoft-ovom grafičkom tehnologijom, tako da donosi još realističniji igrački doživljaj na laptopovima s operativnim sistemom Windows 7.

Igrači uglavnom maksimalno koriste performanse računara tako da Intel-ov procesor može biti podešen da radi na višim brzinama. Maingear-ov laptop je prava zamena za desktop računar u svakom pogledu. Teži 3,9 kilograma zajedno s baterijom. Kompanija nije mogla da pruži okvirno vreme  trajanja baterije, ali poznato je da zahtevni računari veoma kratko rade s jednim punjenjem.

Nvidia naočare se koriste za potpuni prikaz 3D slike na ekranu sa LED pozadinskim osvetljenjem. Takođe su ugrađeni i portovi za HDMI i DVI kako bi moglo da se priključi više monitora. Osnovni „dobro opremljen“ model koštaće 2.659 dolara, odnosno 1.900 evra. Laptop može da se pre porudžbine nadogradi po ukusu kupca i naruči preko kompanijinog vebsajta.

Pročitajte i:  Božićni džemper: Clippy i povratak u prošlost

Potpuno opremljena konfiguracija sa Core i7-2920XM procesorom, 16 GB RAM, 960 GB za skladištenje, Nvidia grafičkom kartom i operativnom sistemom Windows 7 Ultimate koštaće 8.282 dolara, odnosno 5.900 evra.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,