TrendMicro

Maingear pravi ventilatore koristeći gejmerska PC kućišta

Brojne tehnološke i automobilske kompanije prešle su na proizvodnju ventilatora tokom pandemije COVID-19, a sada se pridružuju i tvorci gejming PC-eva.

PCPress.rs Image

Maingear je razvio ventilator, LIV, koji koristi staru verziju svog kućišta F131 PC kao šasiju. Zasnovan na platformi koja se već koristi u Italiji i Švajcarskoj, osmišljen je da bude jednostavan za upotrebu sa automatskim radom, podešavanjem unapred i interfejsom osetljivim na dodir. Zdravstveni radnici mogu da podese distribuciju kiseonika za samo 1,5 sekundi.

Dosta jeftinija varijanta ali nedovoljno

Neuobičajene komponente pomažu u smanjenju troškova. Maingear tvrdi da se LIV može proizvoditi za četvrtinu cene uobičajenih ventilatora. To ga i dalje čini relativno skupim (ventilator obično košta desetine hiljada dolara), ali ušteda bi mogla značajno da pomogne bolnicama koje se već bore sa velikim opterećenjem pacijenata.

Kao što primećuje Kotaku, LIV još nije spreman za upotrebu, jer mora da dobije odobrenje od FDA za upotrebu u SAD-u. Maingear već razgovara sa državnim i gradskim zvaničnicima o distribuciji ventilatora širom SAD-a i nada se da će biti dostupan na internacionalnom nivou. Da li Maingear može da distribuira LIV na vreme je druga stvar. Postoji šansa da dođe prekasno ako pandemija relativno brzo dostigne svoj vrhunac.

Pročitajte i:  Novi 301. broj magazina PC Press na kioscima i u digitalnoj čitaonici!

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,