Mainstream premijum hosting provajder

Kompanija Mainstream postoji od 2008. i specijalizovana je za pružanje hosting i cloud usluga velikim i zahtevnim klijentima i onima kojima je od velikog značaja visoka dostupnost sajta, aplikacije ili kompletnog sistema. Koncept koji Mainstream plasira na tržište ogleda se u tome da se u potpunosti preuzima odgovornost za implementaciju i održavanje hostovanih aplikacija, Web sajtova, disaster recovery, cloud i ostalih IT rešenja. Na tržištu Web hosting usluga izborili su se za mesto najbolje kompanije u domenu hostinga velikih Web sajtova.

Za pružanje napredne i pouzdane cloud hosting platforme u Srbiji, Mainstream koristi tri data centra u Beogradu koji ispunjavaju visoke Tier 3 zahteve. Infrastruktura je zasnovana na Cisco mrežnoj opremi, Fujitsu i HP serverima, Citrix Netscaler load balancer‑ima, NetApp i HP 3PAR rešenjima za skladištenje podataka i na taj način obezbeđuje najjaču infrastrukturu u čitavom našem regionu.

Managed hosting

Usluga po kojoj se Mainstream prepoznaje i koja ga odvaja od drugih provajdera hosting i cloud infrastrukture jeste Managed hosting. Ta usluga zasniva se na fully managed konceptu, što podrazumeva punu odgovornost za održavanje celokupnog sistema, administraciju svih infrastrukturnih i sistemskih servisa, kvalitetan konsalting na poslovima optimizacije i povećanja sigurnosti, kao i monitoring i tehničku podršku u 24×7 režimu.

Pročitajte i:  Godina za nama: Koliko smo (bili) bezbedni?

Tu uslugu najčešće koriste veliki, zahtevni i veoma posećeni sajtovi, kao i klijenti kojima je od krucijalnog značaja visoka dostupnost aplikacija i kompletna tehnička briga o njima. Kod takve usluge, klijent brine o samom sadržaju, a Mainstream o svim tehničkim aspektima i dostupnosti celog sajta ili aplikacije. Iz ugla Managed hosting‑a kao usluge, ne posmatra se samo dostupnost i funkcionalnost komponenti sistema nego servis u celini, što uključuje i kontinuiranu analizu ponašanja servisa, precizno podešavanje tokom produkcije i slično. Sistem se podešava u režimu visoke dostupnosti i distribuiranosti, što podrazumeva da su sve komponente sistema redundantne (minimalno su u paru), čime se garantuje dostupnost kompletne infrastrukture od 99,99 odsto, kao i visok SLA za dostupnost kompletnog servisa i proaktivna detekcija DDOS napada i mitigacija. Podrška je proaktivna i uključuje neograničeno vreme za održavanja sistema, sistemsku podršku, administraciju servisa i konsalting.

Enterprise Cloud

Enterprise Cloud je novi servis kompanije Mainstream, namenjen prvenstveno B2B korisnicima. Enterprise Cloud je osmišljen da korisnicima olakšava svakodnevno poslovanje, ubrzava poslovne procese i nudi mogućnost više funkcionalnosti uz optimalan finansijski utrošak. Iz tehničkog ugla, omogućava da se IT infrastruktura, bez remećenja dotadašnjeg procesa i načina rada, u manjoj ili većoj meri ili čak u potpunosti, izmesti iz prostorija ili data centra korisnika u Mainstream cloud infrastrukturu. Korisnik dobija mogućnost instant rešavanja bilo kakvog izazova ili potreba na infrastrukturnom nivou.

Pročitajte i:  Uhapšen haker koji je uspeo da celu jednu naciju ostavi bez interneta

Opcije koje su na raspolaganju mogu obuhvatati tzv. Full Enterprise Cloud rešenje, odnosno potpunu migraciju infrastrukture, izmeštanje određene grupe resursa u cloud infrastrukturu, formiranje disaster recovery rešenja na Mainstream cloud platformi i drugo…

Cilj Enterprise Cloud usluge je zaštita podataka korisnika i pružanje savremenih tehničkih i infrastrukturnih IT funkcionalnosti koje su danas neophodne. Kompletan koncept podrazumeva vrhunske performanse i brz odziv na sve servisne zahteve (SLA – Service Level Agreement garancija). Iz finansijskog ugla, koncept ove usluge kompanije Mainstream podrazumeva tzv. oportunitetni trošak korisnika, odnosno generalno smanjenje troškova potrebnih za IT infrastrukturu i IT uopšte.

mCloud

Public cloud platformu mCloud razvili su domaći stručnjaci, na veoma dostupnoj infrastrukturi, a bazirana je na SSD tehnologiji i u potpunosti je automatizovana. Na tržište je donela revolucionarne novine u domenu hosting usluga. mCloud obuhvata tri segmenta u svom portfoliju cloud hosting usluga: Cloud Hosting, Cloud Server i Cloud Data Centar.

Usluga Cloud Hosting omogućava korisniku da, iako ima komfor poznatog okruženja i niske troškove usluge hosting‑a, dobija zaseban virtuelni privatni server sa SSD diskom, fiksnom IP adresom, garantovanim resursima i kontrolnim panelom, bez potrebe za administriranjem sistema.

Pročitajte i:  Clico: Najsavremenija IT rešenja za bezbedno i efikasno funkcionisanje kompanija

Cloud Server (Virtuelni privatni server) korisnicima daje mogućnost kreiranja konfiguracije (procesor, memorija, prostor za skladištenje podataka) i fleksibilnost da sami podese sve željene parametre shodno svojim potrebama, čime štede resurse, opremu, vreme i novac. Brzi SSD virtuelni serveri nude izbor Windows ili Linux operativnog sistema, a garantovani resursi u svakom trenutku mogu samostalno da se modifikuju prema želji i potrebi korisnika.

Cloud Data Centar omogućava da korisnici angažuju onoliko resursa i licenci koliko im je u određenom trenutku potrebno, da sami kreiraju virtuelne servere, vrše preraspodelu resursa, a sve to mnogo jednostavnije, brže i jeftinije nego da to rade na konvencionalan način, zakupljivanjem fizičkih resursa. Cloud Data Centar takođe predstavlja odličan izbor za složenija Web infrastrukturna rešenja koja zahtevaju konfiguraciju s više servera.

www.mainstream.rs

www.mcloud.rs

(Objavljeno u PC#240)

Facebook komentari: