Mainstream premijum hosting provajder

Kompanija Mainstream postoji od 2008. i specijalizovana je za pružanje hosting i cloud usluga velikim i zahtevnim klijentima i onima kojima je od velikog značaja visoka dostupnost sajta, aplikacije ili kompletnog sistema. Koncept koji Mainstream plasira na tržište ogleda se u tome da se u potpunosti preuzima odgovornost za implementaciju i održavanje hostovanih aplikacija, Web sajtova, disaster recovery, cloud i ostalih IT rešenja. Na tržištu Web hosting usluga izborili su se za mesto najbolje kompanije u domenu hostinga velikih Web sajtova.

PCPress.rs ImageZa pružanje napredne i pouzdane cloud hosting platforme u Srbiji, Mainstream koristi tri data centra u Beogradu koji ispunjavaju visoke Tier 3 zahteve. Infrastruktura je zasnovana na Cisco mrežnoj opremi, Fujitsu i HP serverima, Citrix Netscaler load balancer‑ima, NetApp i HP 3PAR rešenjima za skladištenje podataka i na taj način obezbeđuje najjaču infrastrukturu u čitavom našem regionu.

Managed hosting

Usluga po kojoj se Mainstream prepoznaje i koja ga odvaja od drugih provajdera hosting i cloud infrastrukture jeste Managed hosting. Ta usluga zasniva se na fully managed konceptu, što podrazumeva punu odgovornost za održavanje celokupnog sistema, administraciju svih infrastrukturnih i sistemskih servisa, kvalitetan konsalting na poslovima optimizacije i povećanja sigurnosti, kao i monitoring i tehničku podršku u 24×7 režimu.

Pročitajte i:  Bela boja u digitalnoj štampi - ključ za najatraktivnije poslove

PCPress.rs ImageTu uslugu najčešće koriste veliki, zahtevni i veoma posećeni sajtovi, kao i klijenti kojima je od krucijalnog značaja visoka dostupnost aplikacija i kompletna tehnička briga o njima. Kod takve usluge, klijent brine o samom sadržaju, a Mainstream o svim tehničkim aspektima i dostupnosti celog sajta ili aplikacije. Iz ugla Managed hosting‑a kao usluge, ne posmatra se samo dostupnost i funkcionalnost komponenti sistema nego servis u celini, što uključuje i kontinuiranu analizu ponašanja servisa, precizno podešavanje tokom produkcije i slično. Sistem se podešava u režimu visoke dostupnosti i distribuiranosti, što podrazumeva da su sve komponente sistema redundantne (minimalno su u paru), čime se garantuje dostupnost kompletne infrastrukture od 99,99 odsto, kao i visok SLA za dostupnost kompletnog servisa i proaktivna detekcija DDOS napada i mitigacija. Podrška je proaktivna i uključuje neograničeno vreme za održavanja sistema, sistemsku podršku, administraciju servisa i konsalting.

Enterprise Cloud

Enterprise Cloud je novi servis kompanije Mainstream, namenjen prvenstveno B2B korisnicima. Enterprise Cloud je osmišljen da korisnicima olakšava svakodnevno poslovanje, ubrzava poslovne procese i nudi mogućnost više funkcionalnosti uz optimalan finansijski utrošak. Iz tehničkog ugla, omogućava da se IT infrastruktura, bez remećenja dotadašnjeg procesa i načina rada, u manjoj ili većoj meri ili čak u potpunosti, izmesti iz prostorija ili data centra korisnika u Mainstream cloud infrastrukturu. Korisnik dobija mogućnost instant rešavanja bilo kakvog izazova ili potreba na infrastrukturnom nivou.

Pročitajte i:  Neverovatna Black Friday ponuda - Kako najpametnije uložiti 2000 dinara?

Opcije koje su na raspolaganju mogu obuhvatati tzv. Full Enterprise Cloud rešenje, odnosno potpunu migraciju infrastrukture, izmeštanje određene grupe resursa u cloud infrastrukturu, formiranje disaster recovery rešenja na Mainstream cloud platformi i drugo…

Cilj Enterprise Cloud usluge je zaštita podataka korisnika i pružanje savremenih tehničkih i infrastrukturnih IT funkcionalnosti koje su danas neophodne. Kompletan koncept podrazumeva vrhunske performanse i brz odziv na sve servisne zahteve (SLA – Service Level Agreement garancija). Iz finansijskog ugla, koncept ove usluge kompanije Mainstream podrazumeva tzv. oportunitetni trošak korisnika, odnosno generalno smanjenje troškova potrebnih za IT infrastrukturu i IT uopšte.

mCloud

Public cloud platformu mCloud razvili su domaći stručnjaci, na veoma dostupnoj infrastrukturi, a bazirana je na SSD tehnologiji i u potpunosti je automatizovana. Na tržište je donela revolucionarne novine u domenu hosting usluga. mCloud obuhvata tri segmenta u svom portfoliju cloud hosting usluga: Cloud Hosting, Cloud Server i Cloud Data Centar.

Usluga Cloud Hosting omogućava korisniku da, iako ima komfor poznatog okruženja i niske troškove usluge hosting‑a, dobija zaseban virtuelni privatni server sa SSD diskom, fiksnom IP adresom, garantovanim resursima i kontrolnim panelom, bez potrebe za administriranjem sistema.

Pročitajte i:  HP Latex štampači R serije: Jedino pravo hibridno rešenje za štampu iz rolne i na pločastim materijalima

Cloud Server (Virtuelni privatni server) korisnicima daje mogućnost kreiranja konfiguracije (procesor, memorija, prostor za skladištenje podataka) i fleksibilnost da sami podese sve željene parametre shodno svojim potrebama, čime štede resurse, opremu, vreme i novac. Brzi SSD virtuelni serveri nude izbor Windows ili Linux operativnog sistema, a garantovani resursi u svakom trenutku mogu samostalno da se modifikuju prema želji i potrebi korisnika.

PCPress.rs ImageCloud Data Centar omogućava da korisnici angažuju onoliko resursa i licenci koliko im je u određenom trenutku potrebno, da sami kreiraju virtuelne servere, vrše preraspodelu resursa, a sve to mnogo jednostavnije, brže i jeftinije nego da to rade na konvencionalan način, zakupljivanjem fizičkih resursa. Cloud Data Centar takođe predstavlja odličan izbor za složenija Web infrastrukturna rešenja koja zahtevaju konfiguraciju s više servera.

www.mainstream.rs

www.mcloud.rs

(Objavljeno u PC#240)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,