Mala crna haljina koja je ujedno i telefon

m-dress_base_1705468a Na tržištu gedžeta pojavio se jedan novi, koji će zasigurno oduševiti dame geek-ove. Reč je o haljini koja ujedno služi i kao mobilni telefon (na slici). Haljinica se zove M-Dress (logično), a nekoliko njenih mogućnosti posebno nas je zainteresovalo. Pa tako, kada telefon zazvoni, veza se uspostavlja dizanjem ruke do uveta, a kada se razgovor završi, dovoljno je spustiti ruku da bi se veza prekinula. Da biste podigli ruku i javili, prethodno morate znati da vas neko zove, razume se. Kao i svaki drugi telefon, i haljinica će zazvoniti i to oglašavajući se melodijom koju sami odaberete. Sim kartica smeštena je ispod etikete, a antena ispod donjeg poruba, kako bi se smanjio štetni uticaj zračenja.

Iz kompanije koja je dizajnirala M-Dress (CuteCircuit, London), tvrde da je haljina rezutat istraživanja koje je pokazalo da su žene sklone ne odgovaranju na pozive iz prostog razloga što im uska odeća ne ostavlja mnogo mesta za telefon u džepovima, a kada se uređaj smesti u torbicu, velika je verovatnoća da će zvoniti uzalud.

Pročitajte i:  Intervju: Vladimir Ostojić, Motorola - Godina uspeha

Iako ideja zvuči simpatično, usudićemo se da kažemo da sumnjamo u njen veliki uspeh. Recimo, nigde nismo pronašli informaciju o tome kako se haljina održava, a proizvođač verovatno nije mnogo razmišljao o tome da moderne žene komad garderobe obuku svega nekoliko puta, pre nego što on završi na dnu ormana. Još jedna mana je ta što “telefon” ne omogućava biranje brojeva koji nisu prethodno memorisani u sim kartici.

Cena haljine nije još uvek objavljena, a poznato je da će se u prodaji naći 2011.

Izvor: CuteCircuit

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,