Top50 Glas publike

Managed Hosting: Rešenje za online biznise koji ne prave kompromise

Mainstream Managed hosting je sveobuhvatno, pouzdano hosting rešenje i izbor vodećih kompanija među kojima su Aksa, Alo Media System, Balkan Bet, eKapija, Gigatron, Limundo, Planeta Sport, Prva Televizija, Srbija Danas, Tehnomanija, Top Bet i mnogi drugi

PCPress.rs Image

Danas bi se moglo reći da ako vas nema online, to je kao da ne postojite. Ali nije svako online iskustvo isto niti svaka virtuelna kuća, odnosno hosting rešenje, zadovoljava potrebe svih kompanija. Kako i u kojoj meri će vam odgovarati određeni model hostinga, zavisi od vaših potreba i zahteva vašeg sistema.

Managed hosting koncept kompanije Mainstream jedan je od pionirskih na našim prostorima, ali malo drugačiji od onih koji preovlađuju na srpskom tržištu.

Ne, nije u pitanju klasični hosting

Nastala u vreme kada u Srbiji nije postojala ponuda naprednijih hosting rešenja, osim standardnog shared hostinga i namenskih virtuelnih mašina (VPS), Mainstream Managed hosting je prilagođena usluga sa akcentom na visokodostupnom dizajnu. Čitaoci neće imati problem da razumeju kome su ovakva rešenja namenjena.

Kompanije čije se usluge zasnivaju na online poslovanju, poput e-commerce-a ili medijskih portala, ne mogu da dopuste prekide u radu sajtova. Za njih shared hosting nije dovoljno pouzdan, s obzirom na to da podrazumeva rizik da ostanu bez resursa, koji mogu biti dodeljeni nekom drugom sajtu, i time ugroze dostupnost. Bezbednost korisničkih podataka je takođe prioritet, te se ne sme dozvoliti da bude kompromitovana usled slabe izolacije između sajtova.

PCPress.rs Image

Managed hosting rešava ove izazove cloud konceptom iza koga stoje napredni managed servisi kakvi nedostaju čak i dedicated VPS hostingu. Reč je, dakle, o alternativi koja se izdvaja kao optimalna za scenarije gde su visoka dostupnost i sigurnost prioritet broj 1 i koja u potpunosti eliminiše brige oko upravljanja hosting rešenjem.

Stručna podrška kao faktor rasta

Ako nemate interne IT timove, održavanje hosting rešenja može da bude veliki izazov. Ukoliko ih imate, oni kroz Managed hosting dobijaju prostor da se oslobode za rad na strateškim aktivnostima.

U kontekstu Managed hostinga, reč premijum se može zameniti rečju podrška. Uz tim Mainstream eksperata koji funkcioniše kao ekstenzija vašeg biznisa, dobija se podrška za proaktivni monitoring, optimizaciju i prilagođavanje tekućim zahtevima. Primera radi, e-commerce kompanije će u periodima velike potražnje, kao što je Black Friday, od Mainstream eksperata dobiti informacije na osnovu kojih njihovi developeri mogu da optimizuju infrastrukturu. Takođe, neće morati da brinu o raspoloživosti resursa, jer će hosting stručnjaci uraditi vertikalno i horizontalno skaliranje pre Crnog petka. Budući da nije u pitanju klasična usluga već partnerstvo, klijenti mogu da računaju na deljenje ekspertize, između ostalog i za redizajn e-commerce rešenja.

Postavite temelje digitalnog uspeha

U godinama koje dolaze kvalitet digitalnih usluga biće sve važniji, a konkurencija će se ubrzano širiti. Premda ne postoji jedno idealno rešenje, visoka dostupnost i bezbednost izdvajaju se kao prioriteti za rastuće online biznise. Činjenica da imate hosting partnera na koga možete da se oslonite znači više od prevazilaženja tehnoloških izazova: to je podrška za rast, danas i u budućnosti. Rast koji se u okviru Managed hostinga zasniva na čvrstim temeljima: namenskim resursima, ekspertizi u oblasti hosting tehnologija i timu čija je misija da reši sve probleme klijenata, pre nego što se odraze na poslovanje.

Korisna adresa: mainstream.rs

Autor: Katarina Marinković

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,