Manjaro Linux Cinnamon prelazi sa Firefox-a na Vivaldi

Vivaldi još uvek nije stekao popularnost među browser-ima kakvu imaju Chrome ili Firefox, ali ga kao punokrvnog naslednika originalne Opere svakodnevno upotrebljavaju milioni korisnika. Mnogi od njih su tehnički orijentisani i brinu za svoju privatnost i sigurnost. Ovaj browser je dostupan Windows, Mac i Linux, pa možemo reći da je na raspolaganju praktično svim korisnicima računara.

vivaldi

Kada smo kod Linux-a, Vivaldi je napravio veliki korak napred. Developeri Linux zasnovanog Manjaro Cinnamon operativnog sistema odlučili da ga postave kao podrazumevani browser, umesto dosadašnjeg Firefox-a. Zahvaljujući saradnji sa autorima Vivaldi-ja, browser se isporučuje sa podrazumevanom temom koja odgovara temi distribucije. Manjaro Co-CEO, Bernhard Landauer, naveo je da su se za Vivaldi odlučili zbog njegove brzine, velike sposobnosti prilagođavanja i, najviše zbog načina na koji on tretira privatnost korisnika.

Ovo ne znači da će korisnici Manjaro Linux Cinnamon-a biti prinuđeni da koriste Vivaldi. Ova odluka samo znači da će se Vivaldi instalirati zajedno sa operativnim sistemom, a korisnici će moći da instaliraju bilo koji drugi browser, ukoliko to budu želeli.

Pročitajte i:  Mozilla uvodi AI funkcije u Firefox sa eksperimentalnim Chatbot integracijama

Izvor: BetaNews

Facebook komentari: