TrendMicro

Mark Zuckerberg najavljuje najveće ažuriranje WhatsApp-a do sada 

Mark Zuckerberg najavio je jedno od najvećih ažuriranja WhatsApp-a, lansiranjem WhatsApp Communities koje platformi dodaju masivne grupne razgovore i pozive

PCPress.rs Image

Aplikacija postaje sve više nalik Facebooku

Izvršni direktor kompanije Meta Mark Zuckerberg upravo je predstavio jedno od najvećih ažuriranja WhatsApp-a do sada, koje će zauvek promeniti aplikaciju za razmenu poruka i učiniti je više nalik društvenoj mreži. WhatsApp Communities će omogućiti ljudima da kombinuju povezane grupne razgovore pod jednim banerom u privatne društvene mreže. Na primer, škole bi mogle da kombinuju sve svoje grupne četove u jednu zajednicu zajedno sa WhatsApp četom roditelja kako bi svima dostavile važne najave. Ili, u radnom okruženju, restoran bi mogao da organizuje tri različita WhatsApp grupna razgovora za različite timove osoblja, kojima upravlja jedan zajednički administrator.

U objavi na Fejsbuku u kojoj je objavljena vest, Zuckerberg je rekao: „Sa fokusom na privatnost i bezbednost, dodali smo video čet, glasovne poruke, priče, trgovinu, plaćanja i još mnogo toga u WhatsApp i Messenger. Sa današnjim lansiranjem, idemo dalje i omogućavamo ljudima ne samo da komuniciraju sa bliskim prijateljima i kontaktima, već i sa svim različitim zajednicama u vašem životu. To će drastično proširiti obim WhatsApp ćaskanja tako što će olakšati upravljanje velikim grupama u većem obimu”. Zuckerberg je takođe otkrio planove kompanije za nove funkcije za aplikaciju, uključujući:

  • Reakcije na poruke
  • Deljenje velikih fajlova
  • Grupni pozivi za 32 osobe
  • Tiho napuštanje grupe
  • Veći kapaciteti grupa
  • Administratori mogu da brišu poruke za sve u grupi
Pročitajte i:  Korisnici WhatsApp-a će uskoro moći da prisustvuju pozivu klikom na link

Promene će na kraju učiniti da WhatsApp liči na druge popularne aplikacije za razmenu poruka kao što su Slack i Discord, koji imaju različite servere sa različitim kanalima koji se nalaze ispod njih, omogućavajući ljudima da vode odvojene diskusije u skladu sa interesovanjima ili ciljevima.

Izvor: Dailystar

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,