Top50 Glas publike

Mark Zuckerberg ne planira da se uskoro vraća u kancelariju

Generalni direktor Facebook-a poslao je dopis zaposlenima da planira da radi na daljinu najmanje do polovine sledeće godine. Mark Zuckerberg smatra da mu rad van kancelarije daje više prostora za dugotrajno razmišljanje i čini ga srećnijim i produktivnijim na poslu.

Mark Zuckerberg ne planira uskoro da se vraća u kancelariju.

Facebook svojim zaposlenima daje veću fleksibilnost za rad van kancelarije

Kompanija je objavila da će svim zaposlenima omogućiti da se prijave za rad na daljinu ako im njihova uloga to dozvoljava. Zaposleni koji žele da se vrate u kancelariju mogu to učiniti, ali biće podstaknuti da provedu najmanje polovinu svog vremena u kancelariji. Facebook će takođe postepeno proširiti mogućnost rada od kuće, počev od narednih nedelja sa zaposlenima koji žele da se presele iz SAD-a u Kanadu i iz bilo kog dela Evrope ili Bliskog istoka u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prognoze su da će najmanje polovina radne snage u Facebook-u biti potpuno prebačena na rad van kancelarija u narednih 10 godina. Sa više od polovine vakcinisanih odraslih osoba u SAD-u, mnoge kompanije iz Silicijumske doline su među prvima prešle na rad na daljinu i sada smišljaju kako da ponovo otvore svoje kancelarije. Twitter je svojim zaposlenima dao mogućnost da zauvek ostanu da rade od kuće ako im njihova uloga to dozvoljava, dok Google od radnika ove godine traži da ostanu udaljeni i da se vrate u kancelarije od septembra. Apple i Uber usvojili su strožije politike zahtevajući od zaposlenih da se vrate u svoju pre-pandemijsku kancelariju najmanje tri dana u nedelji, takođe počev od septembra ove godine.

Pročitajte i:  Telekom operateri podstiču EU da natera Big Tech da plati troškove mreže

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,